La Biblioteca d'Alcover es renova i s'incorpora al Sistema de Lectura Pública de Catalunya

La Biblioteca d'Alcover ha entrat a formar part del Sistema de Lectura Pública de Catalunya i aquesta incorporació permetrà l'accés als serveis de suport de la lectura i treballar conjuntament amb la resta de biblioteques de Catalunya, que també pertanyen al sistema. L'Ajuntament d'Alcover va insistir a poder entrar a formar part d'aquest nou sistema que, a través del Departament de Cultura de la Generalitat, dóna suport als serveis bibliotecaris situats en municipis de més de 3000 habitants. La Biblioteca d'Alcover ha pogut accedir a aquest nou sistema després de complir una sèrie de requisits.

Actualment hi ha un nombre considerable de biblioteques públiques que, tot i ser requerides pel Mapa de la lectura Pública ofereixen els seus serveis de manera aïllada, sense coordinació efectiva amb la resta de biblioteques i alienes als avantatges que se'n desprenen del suport humà, tècnic i econòmic que els diferents serveis centrals supramunicipals dispensen a les biblioteques que integren el Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC), entre els quals s'inclouen. Així, els veïns d'Alcover es veien perjudicats pel fet d'estar aïllats d'un entorn col·laboratiu, tot i l'esforç que representava per l'Ajuntament mantenir aquest servei.

Amb aquesta adhesió, la Biblioteca d'Alcover es modernitzarà i oferirà nous serveis que la connectaran amb la resta de biblioteques públiques de Catalunya: es podrà consultar els seus serveis mitjançant el directori web de biblioteques de Catalunya, el servei quedarà integrat en el catàleg col·lectiu automatitzat i per tant, es podrà accedir al registre catalogràfic i a la localització dels materials de la  pròpia o de la resta de biblioteques (Millenium). A més s'automatitzarà el servei de prèstec intern i també es podrà accedir al préstec interbibliotecari, és a dir, es podran obtenir llibres d'altres biblioteques. Per altra banda, els usuaris diposaran d'un nou carnet vàlid per a ser utilitzat a totes les biblioteques públiques catalanes. Com també s'ofereixen activitats de foment de la lectura i el suport tècnic necessari si existeix algun tipus d'incidència.


Per altra banda, el ple de l'Ajuntament d'Alcover del passat 3 de març de 2017 va aprovar, per unanimitat, l'esporga d'un 40% del fons de la biblioteca d'aquells materials i publicacions que es trobaven en mal estat o obsolets. Aquesta acció s'ha dut a terme després de la recomanació que es va fer des de la Central de Biblioteques de Tarragona. Aquest fons es destinarà als centres escolars, es vendrà a baix cost amb l'objectiu de modernitzar el fons bibliogràfic o bé es farà pasta de paper. Un cop feta aquesta esporga, la Biblioteca d'Alcover comptarà amb noves publicacions provinents de la Central de Biblioteques de Tarragona, que ajudaran a modernitzar el seu fons.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada