Els incendis de vegetació encapçalen les actuacions del Bombers Voluntaris d'Alcover

Els Bombers Voluntaris d'Alcover han fet balanç de l'activitat del parc de l'any 2016 i s'ha constatat que, de nou, ha augmentat el número de serveis anuals atesos fins a arribar als 418.  Si es compara amb l'any 2012, es van atendre 323 serveis i l'any 2013 en van ser 325. D'aquests, els més habituals estan relacionats amb incendis de vegetació (114), de les assistències tècniques (92), seguit dels incendis urbans (77) i dels accidents de trànsit (68). La majoria d'actuacions s'han dut a terme al poble d'Alcover, un total de 96; segueix la Selva del Camp amb 53, Valls amb 40, Reus amb 25 i  Vilallonga del Camp amb 18; entre d'altres.

Des del parc de Bombers Voluntaris d'Alcover, i una vegada finalitzada la Campanya Forestal 2016, també s'ha fet balanç d'aquest període de 93 dies comprès entre el 15 de juny i el 15 de setembre. Durant la campanya forestal es va poder atendre la cobertura del parc en 59 dies, en aquest període es van realitzar un total de 101 serveis, i per tant, la mitja de serveis és de 1,7 serveis diaris.

En referència als serveis atesos dins l'horari de la campanya forestal es va notar un increment dels avisos rebuts per tal d'atendre serveis i sobretot en el recolzament a altres parcs, en la totalitat de la tipologia de serveis esdevinguts. Es va repetir el gran nombre d'avisos a focs de vegetació, i un increment en les sortides a incendis de tipologia urbana, sobretot en suport a altres parcs.

El 2014 i el 2015, els Bombers Voluntaris de tot Catalunya van realitzar diverses reivindicacions entre elles, la més important, era aconseguir l'assegurança mèdica d'accidents. Actualment, cap de les reivindicacions que demanaven s'han fet realitat per part de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments de la Generalitat de Catalunya. Els Bombers Voluntaris asseguren que continuen sense assegurança mèdica d'assistència en cas de sinistre; entre d'altres temes que els preocupen com és la manca de diàleg amb la Direcció General, la indefinició del model mixt de Bombers i el poc respecte que es té al Consell de Bombers Voluntaris de Catalunya com a únic òrgan de representació dels bombers voluntaris davant vers l'Administració, entre d'altres.

També els preocupa la resposta que puguin donar quan se'ls requereix en un servei d'avís immediat, donat que el nombre d'efectius del parc ha minvat considerablement en els últims anys a causa de trasllats a altres parcs, passi a bomber funcionari, baixes voluntàries, etc..., i la manca de promocions  d'aquests últims anys. Tot i que a l'actualitat s'estan fent les proves selectives per incorporar 6 nous BV al parc, dins la convocatòria ofertada per la Generalitat.

El 2017 el parc de Bombers Voluntaris d'Alcover està d'aniversari ja que celebra el seu 25è aniversari. Els actes es concentraran l'últim cap de setmana de maig amb la inauguració d'una exposició al Museu d'Alcover, un acte central al parc i un dinar, tot i que durant al llarg de l'any hi haurà diferents actes commemoratius (jornades de portes obertes, xerrades, gimcana, cursa, ...), dels qual s'anirà informant. Per a dur a terme el seu 25è aniversari, els Bombers Voluntaris d'Alcover busquen col·laboradors i patrocinadors.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada