El Cau de Montblanc aposta per la diversitat cultural amb una visita a la mesquita

Dissabte, 18 de març, la branca de truc del Cau de Montblanc va realitzar una descoberta a la
nova mesquita que es va inaugurar a Montblanc aquest mateix mes a l'Horta de Vinyols. La mesquita agrupa a un total de 70 creients i és el resultat de la insistència de l'Associació Cultural Islàmica de la Conca de Barberà per poder gaudir d'un recinte de culte. Tot i el suport institucional, la iniciativa no va ser del tot acceptada per part dels veïns de la zona, expliquen des del Cau.

L'entitat hja treballat l'educació per a l'espiritualitat i ha anat a conèixer aquesta problemàtica per poder generar la seva pròpia opinió. El resultat ha estat un espai de trobada, de diàleg i treball entre les diferents opcions i sensibilitats espirituals buscant el punt d'encontre i enriquint-se amb les diferències.

Només arribar, ens van rebre amb te marroquí, pastes i pa tradicional. Tot seguit van gaudir d'un espai de debat on es van desmuntar prejudicis sobre la dona a l'Islam, el ramadà o el gihad. Després, l'imam va cantar expressament uns versos molt emotius de l'Alcorà. Tot seguit, a l'espai habilitat per a la formació a la mateixa mesquita, es va fer fer una classe d'escriptura aràbiga.

El Cau aposta per facilitar l'acollida i la trobada de les persones que volen conèixer, viure, celebrar i aprofundir en el país d'acord amb els valors de l'Escoltisme que són l'esperit crític, l'austeritat, la participació, el compromís, el servei o la vivencialitat. Des de l'Associació i la mesquita estan oberts a més trobades. Una descoberta molt recomanable on s'han compartit gastronomia, cultura i s'han superat molts estereotips i prejudicis.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada