Comencen els treballs per estabilitzar els moviments del subsòl de Barberà de la Conca

L'Ajuntament de Barberà de la Conca ha signat amb l'empresa Top Proyectos y Contratas SL el contracte per a l'execució dels treballs d'estabilització de l'esquerda que afecta al municipi. Les obres a la zona afectada pels moviments del subsòl tenen un termini d'execució d'un mes i mig per a la primera fase i de set mesos per a la segona fase. L'actuació és finança a través del conveni signat amb la Diputació de Tarragona i té un pressupost de 392.601,25 euros.

En concret, la primera fase consisteix en les intervencions de solera a l'alçada del número 10 del carrer de Valentí Almirall. La segona fase abasta la zona dels números 10 i 12 del carrer de Valentí Almirall i el carrer de Sant Victorià, la zona afectada pels moviments del subsòl. L'actuació consistirà en una pantalla de micropilons, un mur de contenció entre dos edificis i una pantalla de micropilons al carrer Sant Victorià.

En el procés de licitació dels treballs s'han tingut en compte n seguit de millores que inclouen un programa d'auscultació geotècnica que mesuri moviments, desplaçaments o pressions del terreny a les obres, als edificis on s'actua o als edificis adjacents. També que el sistema d'adquisició de les dades d'auscultació sigui automàtic o semi-automàtic i que pugui ser traspassat i incorporat a les xarxes d'auscultació de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

Des del moment que va aparèixer l'esquerda, l'agost del 2010, l'Ajuntament de Barberà de la Conca ha centrat els esforços en esbrinar l'origen i reparar-la o evitar que segueixi avançant.  Actualment, encara es desconeixen les causes que van provocar aquesta esquerda d'uns 240 metres de longitud i d'entre 20 i 25 centímetres d'obertura màxima. Mentre l'ICGC segueix investigant l'origen, s'ha optat per aquesta actuació que té com a objectiu evitar que segueixi creixent.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada