Alumnes de l'Institut Vidal i Barraquer dissenyen material pedagògic pel futur Museu Casteller

Els alumnes de 2on curs del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Animació Sociocultural i Turística de l'Institut Vidal i Barraquer de Tarragona han dedicat el seu Mòdul Professional de Projecte, dins aquest curs 2016-17, a desenvolupar una proposta de materials pedagògics i activitats didàctiques per al futur Museu Casteller de Catalunya. L'equip docent del Cicle Formatiu, representat pel director del centre Narcís Castanedo i les professores Isabel Gutiérrez i Pilar Figueras, acompanyats per la quinzena d'alumnes participants, han presentat els prototips desenvolupats com a materials per l'espai educatiu del futur Museu Casteller.

Després d'una primera etapa de diagnosi, en què es van detectar les necessitats i obtenir la informació i documentació, el grup va plantejar, a partir d'una pluja d'idees, un conjunt ampli de propostes de materials didàctics. D'aquestes, es van seleccionar dotze. Els resultats posen a disposició del futur equip de gestió del Museu Casteller de Catalunya un seguit d'activitats en línia mitjançant la plataforma 'educaplay' per al coneixement del món casteller; un dossier pedagògic amb diferents propostes didàctiques en format paper; un joc gegant que permet avançar caselles responent a reptes fins coronar el castell; un dòmino per conèixer les parts d'un castell; un joc connector amb tres propostes que incideixen en l'aprenentatge; un joc del tipus 'qui és qui' en què, a partir de descartar característiques, es dedueix el castell seleccionat; un joc de cartes per descobrir el vocabulari casteller; un joc de memòria per aparellar les colles amb els seus colors i escuts; un trencaclosques de 24 cubs amb 6 imatges que cal recompondre; un trencaclosques pla de 120 peces; retallables perquè els més petits vesteixin els castellers i castelleres amb la indumentària adequada i la seva camisa preferida; i finalment un qüestionari en linia a través de l'aplicació 'Kahoot', que serveix per concursar tants participants com es vulgui a través dels dispositius mòbils, amb tres nivells de dificultat.

L'espai educatiu serà una de les àrees del Museu Casteller de Catalunya i està situat en la planta entresòl del nou edifici de la plaça del Blat. En cas que part o la totalitat d'aquests prototips i maquetes dels materials pedagògics i activitats didàctiques elaborats per l'IES Vidal i Barraquer siguin emprats pels futurs gestors de l'equipament cultural s'hi farà constar la seva autoria en la publicació d'aquest material en el format i entorn definitius. 
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada