Alumnes de l'Institut Huguet de Valls coneixen l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química

Dijous, 9 de març, els alumnes de 2on de Batxillerat de la modalitat de ciències i tecnologia de l’Institut Jaume Huguet de Valls van visitar l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química (ETSEQ). La visita s’emmarca en el conveni signat entre la Facultat de Química i l'ETSEQ de la URV i l’institut vallenc. La doctora Cristina Urbina va explicar als alumnes les diferents sortides acadèmiques que el món de la tecnologia ofereix i, posteriorment, se centrà a explicar-los les característiques dels graus que es poden cursar a l'ETSEQ.

A continuació, els alumnes es van dividir en dos grups per fer pràctiques de laboratori. El grup de física-tecnologia va realitzar una pràctica amb una cèl·lula fotovoltaica. Van veure les diferents parts d'una instal·lació fotovoltaica, els tipus que es pot trobar i, tot seguit, van fer mesures i càlculs amb una placa instal·lada en el jardí del campus universitari. Una vegada acabada la pràctica van visitar les instal·lacions del CRAI del campus de la URV a Sescelades.

Per la seva banda, el grup d’alumnes de l’especialitat de química-biologia van anar als laboratoris de la Facultat de Química per fer una pràctica d'anàlisi d'aigües. En aquesta pràctica van mesurar el pH, la salinitat, la duresa, la conductivitat de l'aigua i també van analitzar la presència de metalls pel mètode d'absorció atòmica i la presència de sulfats.

Per acabar el matí, el professor Josep Font els va fer una xerrada titulada 'Temps exponencials, de pressa de pressa!'. A través de les seves paraules, el professor Font volia fer reflexionar els alumnes sobre la velocitat en què s'estan fent els canvis tecnològics en la nostra societat. Com a cloenda els va remarcar que han de preparar-se bé acadèmicament, amb una forta formació bàsica i que han de tenir una gran capacitat per adaptar-se als canvis del món laboral i de l'entorn que els envolta.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada