Alumnes de l'Escola Massana de Barcelona aprenen tècniques al Museu del Vidre de Vimbodí

Per tercer any consecutiu, alumnat i professorat de la prestigiosa Escola Massana de Barcelona, vinculada a la Universitat Autònoma de Barcelona, han participat durant uns dies en un seminari formatiu al Museu i Forn de Vidre de Vimbodí. Els estudiants del centre barceloní d'art i disseny hi han après la tècnica del vidre bufat amb canya i el folrat de garrafes i altres peces amb sarga.

Aquest seminari, amb una gran demanda però que es desenvolupa en grups reduïts per tal d'aprofitar al màxim les sessions, es realitza a Vimbodí cada primavera des de 2015. El darrer dia, els estudiants reben diplomes acreditatius de participació. Aquest grup de futurs professionals de l'art i el disseny s'allotja en establiments de turisme del municipi i aprofita per visitar-ne els indrets més destacats, tant de la vila com del monestir de Poblet.

El seminari al Museu i Forn del Vidre de Vimbodí ha estat possible gràcies a l'acord de col·laboració entre l'escola barcelonina i l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet, titular de la instal·lació. L'alcalde, Joan Güell, i la regidora responsable del Museu, Rosa Albes, destaquen els beneficis mutus que aquestes estades representen per al centre barceloní i per al Museu i Forn del Vidre vimbodinenc. "Estem satisfets de poder contribuir des del museu i forn del vidre vimbodinenc a la formació dels estudiants d'una escola tan prestigiosa com la Massana", assenyalen.

De la seva part, els professors de la Massana Santiago Planella i Montse Alabau asseguren que "experiències puntuals però tan intenses com aquesta, en les quals els joves poden adquirir coneixements únics per la singularitat i la qualitat de la formació que se'ls hi ofereix, són determinants per al futur professional dels nostres alumnes".
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada