Xerrades de Mans Unides a l'Institut Joan Amigó de l'Espluga per promoure la solidaritat

Tot seguint un dels eixos principals del Pla Tutorial de Centre de l'Institut Joan Amigó de l'Espluga de Francolí, que és l'educació en valors, al llarg de la passada setmana es va treballar a les tutories aquest eix de manera transversal. Amb l'ajuda de Mans Unides de Tarragona, s'han dut a terme un seguit de xerrades per tal de fomentar entre l'alumnat actituds de convivència, solidaritat, cooperació i esforç.

A primer d'ESO, dues voluntàries de Mans Unides van apropar a 'Els drets dels infants'. La situació d'explotació de molts infants a tot el món sense respectar els drets bàsics que com a infants tenen va donar peu a parlar sobre els milions de nens marginats, prostituïts, malalts, que viuen al carrer, que són soldats, que no tenen la sort de tenir una família i de tot allò que des d'aquí es pot fer per ajudar-los. Hi ha dades esfereïdores com, per exemple, que cada dia moren més de 4000 menors de cinc anys per falta d'aigua potable o que més de 215 milions de nens passen la seva infància treballant.

A segon d'ESO, 'Experiència a l'Índia' va ser un relat en primera persona d'un viatge a l'Índia visitant diferents projectes de desenvolupament i coneixent l'organització social, les castes, i el paper que hi representen els nens i nenes i les dones, concretament els infants que treballen a la fàbrica de maons de Pune, als quals va adreçat un projecte que els permetrà obtenir una educació bàsica.

L'alumnat de tercer d'ESO van compartir 'La feminització de la pobresa', un tema que va despertar molt d'interès en l'alumnat i va generar, en posteriors tutories, un debat sobre la situació de la dona en determinats països i un estudi sobre la situació en el nostre. A quart d'ESO 'El desafiament de la fam', l'estat d'aquesta situació, causes, conseqüències de la globalització i possibles solucions van centrar el debat. Precisament, la inseguretat alimentària i nutricional en el nostre món, on un terç dels aliments acaba a les escombraries mentre 800 milions de persones continuen patint fam al món centra la nova campanya que reclama més gent compromesa amb els altres, per tant, solidaritat, cooperació i esforç.


Totes les activitats es complementaran el mes de març amb una exposició a l'entrada del centre sobre els temes tractats i també amb la participació en un concurs de clipmetratges sobre com la manera d'alimentar-se acaba tots els recursos i provoca fam.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada