Valls posa en marxa una aplicació per pagar l'aparcament de zona blava amb el mòbil

Aquest mes de febrer ha entrat en funcionament una nova aplicació per a mòbils que permetrà aparcar en zona blava de Valls sense passar pel parquímetre i pagant pel temps real d'estacionament. La nova 'AparcApp' no tindrà cap cost per l'usuari que no haurà d'avançar diners ja que el pagament serà ajustat al temps real d'estacionament i es farà des de la mateixa APP.

Aquest sistema gratuït d'aparcament facilita informació sobre la situació de les zones d'estacionament regulat i dels aparcaments soterrats així com informació de densitat d'ocupació en temps real i posa a disposició del ciutadà informació disponible a través de la web municipal. Des de la mateixa APP al telèfon mòbil, una vegada aparcat, es pot activar el pagament de la zona blava sense necessitat de desplaçar-se al parquímetre per introduir monedes o targeta i retirar un tiquet. A més, l'aplicació facilita l'estacionament de curta durada per a compres i gestions ràpides.

El comerç local també se'n veurà beneficiat ja que disposarà a través de l'aplicació d'un sistema de publicitat geolocalitzada que permetrà arribar als clients que hagin aparcat a prop. A més, els comerços podran generar a través d' 'AparcApp' tiquets amb saldo d'estacionament, que podran entregar als seus clients, i així facilitar-ne l'estacionament proper. En els propers dies s'iniciarà la promoció de l'APP a través de díptics i material informatiu. La nova aplicació està disponible gratuïtament a través de l'App Store i Android.

D'altra banda, l'Ajuntament de Valls implementarà properament el sistema d'aparcament 'Park&Ride' que permetrà als ciutadans que estudien o treballen fora de la ciutat puguin accedir amb facilitat al servei de transport públic interurbà estacionant a prop de les estacions d'autobús i de ferrocarril.

Les persones interessades a utilitzar aquestes places d'estacionament s'han de registrar a les dependències de VIAS SAM on cal presentar l'acreditació de treballar o estudiar en algunes de les poblacions connectades amb Valls amb autobús interurbà o tren. Una vegada registrades rebran una targeta identificativa per a deixar en lloc visible a l'interior del vehicle que caldrà acompanyar del tiquet corresponent.

La mesura, que s'aplicarà a les zones pròximes a l'estació d'autobús i a la plaça de l'estació de ferrocarril, tindrà un cost de tarifa més econòmic que la resta de zones blaves. Així, estacionar mig dia costarà 0'5 euros i 1 euro per aparcar un dia sencer. El nou sistema d'aparcament va dirigit a aquells usuaris que per raó d'estudis o de treball utilitzen el vehicle privat per arribar a l'estació de trens o d'autobusos per desplaçar-se posteriorment a una altra població de pas per les línies de transport públic.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada