Valls aprova un reglament que veta la presència de l'exèrcit a l'Espai de l'Estudiant

L'Ajuntament de Valls ha aprovat un codi que estableix les normes i condicions que han de regir l'ús dels equipaments i la cessió d'espais per garantir i potenciar els valors basats en la defensa de la igualtat, la cultura de la pau i els drets humans. Segons aquest reglament, "no s'autoritzarà ni en espais públics ni edificis municipals la presència ni exhibició d'elements que atemptin contra la pau o els drets humans, ni tampoc la difusió, per qualsevol mitjà, d'elements bèl·lics o que fomentin la violència".

El reglament aprovat per la Junta de Govern de l'Ajuntament posa en qüestió, entre altres, la presència de l'exèrcit espanyol a l'Espai de l'Estudiant que cada any se celebra a l'edifici municipal del Kursaal. De fet, a l'edició d'enguany de l'Espai de l'Estudiant, que està prevista per al proper 9 i 10 de març, l'organisme 'Centros Docentes Militares. Formación y Empleo' hi apareix com un dels participants.

L'Espai de l'Estudiant està organitzat pel Consorci Pro universitari a través de l'Institut d'Estudis Vallencs. En aquest sentit, el reglament deixa clar que "quan sigui un organitzador extern qui organitzi algun acta en un edifici o equipament municipal haurà d'acceptar el codi ètic i les normes generals de participació/lloguer d'espais de l'Ajuntament de Valls, i haurà d'exigir als seus expositors el compliment d'aquestes obligacions".

El codi destaca que l'actuació municipal s'ha de basar en els principis de la responsabilitat, el respecte dels drets humans, la defensa del medi ambient, la igualtat i no discriminació, l'esperit de servei, transparència i eficàcia, la cultura de la pau, la no-violència i la solidaritat, així com contribuir fer de Valls una ciutat educadora basada en aquests valors. Per això, en l'ús i cessió d'espais i equipaments municipals, les activitats hauran de respectar els drets fonamentals i llibertats públiques, evitant tota actuació que pugui produir cap mena de discriminació per raó de naixença, origen racial o ètic, gènere, orientació sexual, política o ideològica, identitat cultural, religió, convicció, diversitat funcional o qualsevol altra condició o circumstància personal, social o econòmica.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada