Un 89% de llars de l'Alt Camp tenen accés a internet i un 91% a la Conca de Barberà

El telèfon mòbil és el dispositiu utilitzat per un major nombre d'usuaris per accedir a Internet, per davant de l'ordinador de sobretaula i el portàtil. A més, aquest dispositiu ja és el més triat com a primera opció a l'hora de connectar-s'hi, segons posa de manifest l'Observatori d'Internet 2016 de la Diputació de Tarragona. Concretament, el telèfon mòbil és el dispositiu preferit per accedir a continguts i serveis d'Internet pel 47% dels usuaris, per davant del 23% que té l'ordinador de sobretaula com a principal equip, o el 20% que té el portàtil.

Pel que fa a equipament, en l'actualitat, hi ha telèfons mòbils al 97% de les llars tarragonines, l'ordinador és present al 88% de les cases, mentre s'obren pas de manera clara les tauletes tàctils, que en 5 anys han passat de ser presents només al 6% de les llars a ser-hi al 63% en l'actualitat. A l'Alt Camp, un 89% de les llars tenen accés a internet mentre que a la Conca de Barberà arriba al 91%.

El 86% de la població de les comarques de Tarragona utilitza de manera habitual Internet, un percentatge lleugerament superior a l'obtingut al 2015. Els perfils que presenten un menor ús d'Internet són les llars amb un nivell baix d'ingressos, les dones, les persones de més de 55 anys, aquelles que no tenen estudis o bé compten amb estudis primaris i les persones que es dediquen a les tasques de la llar i els jubilats.

Respecte l'any anterior, s'observa un augment de gairebé 20 punts en l'ús d'Internet entre els majors de 69 anys. Tot i així, és en aquesta franja d'edat on s'observen més diferències entre homes i dones. Si bé en edats anteriors, la proporció d'usuaris per sexes es manté força igualada, a partir dels 69 anys, aquesta cau dramàticament en detriment de les dones. En l'actualitat, el 64% d'homes majors de 69 anys són usuaris d'Internet, davant el 37% de les dones.

Pel que fa als serveis d'Internet, es mantenen en nivells semblants aquells que ja venien sent els més utilitzats: cerca d'informació, correu electrònic, lleure (música, jocs..) i missatgeria. Pugen, d'altra banda, la lectura de mitjans de comunicació (del 72 al 77%),  les compres on-line (del 64 al 69%) la banca electrònica (del 61 al 70%), i molt lleugerament els tràmits amb l'administració pública (del 60 al 63%).

Un 71% dels usuaris d'Internet té creat un perfil a una o més xarxes socials, cosa que representa el 61% del global de població. Es tracta de les mateixes xifres de 2015. Novament, Facebook és la més utilitzada amb gran diferència. El 91% de ciutadans que tenen algun perfil a les xarxes disposen d'un compte de Facebook. El 31% en té un a Instagram  i un 28% en té a Twitter, que creix un 3%, però passa de la segona a la tercera posició pel que fa a xarxes amb més usuaris a la demarcació.

Al costat d'elevades xifres pel que fa a nombre de perfils a les xarxes, destaca el fet que més de la meitat dels usuaris (un 63%) es considera poc o gens actiu. Un 53%, afirma que només consulta el seu perfil i gairebé no l'actualitza i un 10% reconeix que no té gens d'activitat. Respecte l'any 2015, augmenten en 5 punts els usuaris poc actius. Només un 9% es declara molt actiu, participant amb comentaris i afegint continguts regularment, i un 25% es considera bastant actiu.

Sobre la configuració de la privacitat a les xarxes socials, la majoria d'usuaris restringeix l'accés públic al seus perfils però en diferent mesura: un 18% només deixa que una part dels seus contactes accedeixi al contingut dels seus perfils i un 48% dóna accés als tots seus contactes. Mentre, un 16% els manté totalment públics.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada