Opinió.- Centre de Dia d'Alcover. Dubtes i limitacions

LLUÍS CATALÀ*. El passat dijous dia 2 de febrer, el Ple de l'Ajuntament d'Alcover feia l'aprovació inicial del Projecte del Centre de Dia amb els vots favorables de l'Equip de Govern i el regidor d'ERC, el vot contrari de la CUP i la nostra abstenció.  I perquè nosaltres, SI Alcover, ens vam abstenir? Doncs perquè a dia d'avui, i vist el projecte, la proposta que fa l'Equip de Govern ens genera molts dubtes i ens mostra les limitacions (masses, entenem nosaltres) de la ubicació escollida. Anem a pams, i expliquem cada cosa, començant per la darrera.

La ubicació escollida ens planteja dos grans limitacions: la primera, que degut a la geometria del terreny, quan es posiciona l'edifici al solar queda una rampa d'accés de vehicles al nivell inferior estreta, que no permet que en el mateix camí hi puguin circular vehicles i persones d'una manera segura i correcte. L'altra qüestió és que al quedar el terreny per sota del nivell del carrer del davant, l'extracció d'aigües pluvials i d'aigües fecals s'ha de fer mitjançant bombeig, fet que encareix la instal·lació, provoca un consum continu d'energia elèctrica i queda el risc del que passarà si un dia s'espatlla la bomba i/o fa una tempesta típica del nostre clima que ocasioni que aquesta no tingui capacitat d'absorbir aquesta quantitat de líquid. Per tant, aquella cantarella que vam sentir per part de l'Equip de Govern quan es va acordar la donació del terreny de la idoneïtat del mateix, trontolla i grinyola perquè ja veiem que no és tan bona com ens van fer creure.

En quant al projecte en si, creiem que és millorable i que s'hi ha de fer varies correccions, d'entre les quals en volem destacar dues: la primera, que no es contempla la instal·lació d'un grup generador de corrent elèctrica autònom en cas de fallida del subministrament elèctric de la xarxa. Nosaltres creiem fermament que aquest grup hi ha de ser perquè no podem permetre, en un equipament d'aquest tipus, que en cap cas els usuaris es puguin quedar sense servei; la segona, que no es contempla una estació de bombeig pel sistema contra incendis, ni el corresponent tanc d'emmagatzematge d'aigua, i es confia tot al subministrament de la xarxa. Nosaltres creiem que la seguretat ha d'estar més que garantida i, per tant, el centre ha de disposar d'un complet sistema contra incendi que garanteixi el seu funcionament sempre, independentment de les condicions externes.

I finalment volem denunciar dues qüestions que creiem inadmissibles. Aquestes són de caire polític, i que si no es canvien és per manca de voluntat política de l'Equip de Govern. La primera és que en l'acord entre l'Ajuntament i la família que va donar el terreny per la construcció del centre, s'especifica que no es realitzaran obertures a la façana de l'edifici que toca als terreny que encara conserva la família. I que vol dir això? Dons que a la planta inferior no hi haurà obertures de ventilació i il·luminació natural a varies dependències de serveis i que a la planta principal, els WC tampoc disposaran de ventilació i il·luminació natural i, per tant, haurà de ser forçada. Per nosaltres, SI Alcover, és incomprensible que tenint l'oportunitat de fer finestres al ser la paret exterior, no es realitzin. I la segona qüestió, també incomprensible per nosaltres, és la negativa de l'Equip de Govern a que l'obra sigui auditada i certificada per una empresa externa. Perquè no? No volem que l'obra es realitzi de la millor manera possible i evitar el màxim d'errors detectats? Perquè no permetem que un tercer, independent a l'ajuntament i la constructora, ens fiscalitzi i asseguri una correcta execució del projecte? Nosaltres no volem que es repeteixin erros del passat, com per exemple la posada en marxa de l'Escola de Música amb l'incompliment de la llei de supressió de barreres arquitectòniques o la detecció, després de molts mesos, que la piscina municipal llançava les aigües fecals a la xarxa d'aigües pluvials del carrer.  

Més enllà de les al·legacions que es puguin produir ara que el projecte ja està a exposició pública, des de SI Alcover demanem a l'Equip de Govern que reconsideri la seva posició i conjuntament amb els serveis tècnics, corregeixin tot allò que ara mateix és erroni i/o millorable i afegeixin un punt més de valor al projecte i a la instal·lació. Perquè si una cosa tenim clara a SI Alcover és que aquest projecte, per bé que no és el nostre, s'ha de fer de la millor manera possible i nosaltres, com sempre, des d'una crítica constructiva, estem disposats a discutir-lo i treballar-lo perquè l'únic objectiu que ens mou és que el dia de demà, quan l'equipament entri en funcionament, ho faci amb unes condicions més que bones i amb total garanties de servei a totes aquelles persones que en facin ús.

*Lluís Català és regidor de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) d'Alcover.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada