Les dades d'atur registrat, contractes i afiliats a la Seguretat Social no casen a l'Alt Camp

Les dades d'atur registrat a l'Alt Camp, que corresponen a les persones busquen feina a les Oficines de Treball de la Generalitat (OTG), tenen habitualment un comportament diferent al del conjunt de Catalunya. De l'anàlisi de les dades de l'any 2016, però, s'observa a més que són contradictòries amb altres xifres com les dades de contractació o amb el nombre de persones afiliades a la Seguretat Social.

L'any 2016 es va tancar a l'Alt Camp amb 262 persones menys inscrites a les OTG. Un de cada tres contractes que es va fer va tenir una durada per sota dels tres mesos. Però al costat d'això, al mes de febrer, el segon que es van fer menys contractes de l'any a la comarca, les dades d'aturats a l'Alt Camp van baixar en 26 persones. Mentre que al setembre, el mes de màxima contractació de manera destacada de l'any, l'atur només va baixar en 22 persones, una xifra inferior.

Les dades encara són més contradictòries si es té en compte el nombre d'afiliats a la Seguretat Social en qualsevol de les seves modalitats. Al mes de juny del 2016, hi havia un total de 18.118 afiliats a la Seguretat Social a l'Alt Camp i 2.995 persones que buscaven feina a les OTG. Al mes de setembre, hi havia 18.001 afiliats a la Seguretat Social a la comarca, 117 menys que al juny, però el nombre de demandants de feina no va créixer, com semblaria lògic, sinó que havia caigut a 2.833 persones, 172 menys.

L'atur registrat es correspon amb les demandes d'ocupació pendents de cobrir l’últim dia de cada mes a les OTG. No s'hi inclouen els demandants de feina que estan fent un curs d'ocupació ni aquells que s'han mostrat contraris a realitzar-los. D'aquí que les xifres es poden veure alterades pels mesos en que es convoquen cursos o pel fet que molts demandants de feina que ja n'han realitzat renuncien a realitzar-los perquès els consideren poc efectius.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada