L'alcalde de Santa Coloma de Queralt reclama al conseller Rull una solució per a l'aigua

La Sala Merlets del Castell dels Comtes de Santa Coloma va acollir el 36è Consell General de Muntanya, òrgan col·legiat que actua com a òrgan de consulta i assessorament en totes les qüestions relatives a la política de muntanya. L'acte va comptar amb la presència de diferents membres del Consell General, entre ells el president i conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, el vicepresident i director general de Muntanya, Albert Alins i la delegada del govern de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa M. Amorós.

L'alcalde de Santa Coloma i amfitrió de la jornada, Magí Trullols, va ser l'encarregat de donar la benvinguda i iniciar la jornada, tot posant èmfasi en la necessitat de treballar per posar fre a les problemàtiques comunes que actualment pateixen els municipis i comarques de muntanya, destacant, entre altres, l'important regressió demogràfica, l'envelliment i poca densitat de població, la baixa natalitat i l'excessiva dependència del sector primari. També va voler deixar ben palesa la inquietud afegida que viu Santa Coloma amb la problemàtica de l'aigua no potable. Realitat ben coneguda pel conseller Rull, a qui va instar per tal de trobar-hi una ràpida i definitiva solució.

Rull, en la seva intervenció, es va donar per coneixedor de tota aquesta problemàtica i va posar de manifest la voluntat per part del Consell de buscar polítiques encaminades cap a la cohesió i equilibri  territorial, incidint en el concepte de Revolució 4.0, aquella revolució digital que ha de posar en valor el talent i el coneixement, també en les zones i municipis de muntanya. El vicepresident del Consell, per la seva banda, va ser l'encarregat d'explicar l'estat de tramitació de la nova llei de muntanya que el va portar a realitzar una diagnosi sobre les diferències i mancances que existeixen entre les comarques de muntanya i la resta de Catalunya en aspectes com la taxa de natalitat, nivell d'instrucció, població en situació d'atur, producte interior brut, espais naturals, xarxa viària, etc. (Foto: Ajuntament de Santa Coloma de Queralt).
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada