L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí impulsa un procés de pressupostos participatius

Per primer cop a l'Espluga de Francolí, les persones més grans de 16 anys empadronades al municipi tindran l'oportunitat de decidir quin projecte volen que es dugui a terme a la població, aquesta vegada amb un pressupost de 10.000 euros, que s'han reservat per al projecte de participació en el pressupost municipal. En els darrers mesos s'han recopilat tres propostes consensuades per tots els grups municipals de l'Ajuntament, i que es preveu que en propers processos de participació puguin venir-ne de la mateixa població i puguin estudiar-se per tal que s'adaptin a la partida pressupostària oberta a la participació.

Des del dilluns dia 13 de febrer fins al divendres 17 de febrer, tots dos inclosos, estarà obert el procés de votació a través d'una urna situada a l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí. Hi ha tres projectes proposats per aquesta ocasió, per tal que puguin ser sotmesos a votació ciutadana.

El primer és la nova vorera i supressió de barreres arquitectòniques a la plaça Montserrat Canals. Aquest projecte preveu impulsar la supressió de barreres arquitectòniques al municipi, tot dotant la plaça Montserrat Canals d'una vorera amb diferents accessos que permeti continuar el tram des del pas de vianants de l'Avinguda Catalunya fins al davant del Bar del Casal. Aquesta actuació també permetria arranjar i enjardinar l'espai adjacent a aquesta nova vorera, aconseguint així que una de les places més concorregudes de la vila presentés una millor imatge i es convertís en un entorn més agradable, permetent també endreçar les places d'aparcament d'aquest espai, que ara, tot sovint, resulta una mica desordenat

El segon correspon a la millora de l'enllumenat exterior del cementiri, que preveu dotar d'una millor il·luminació la zona exterior i d'aparcament del cementiri municipal, tot preveient la col·locació i instal·lació de 4 fanals de paret a la façana principal del cementiri i un altre fanal de paret a la façana de la petita edificació que hi ha a la part oposada a la façana. A més a més també preveu la col·locació de 5 fanals de peu distribuïts per tot el terreny que actualment ocupa l'aparcament, aconseguint així millorar la il·luminació de les zones fosques que actualment hi ha en aquest espai municipal. Tots els fanals funcionarien amb llum led de baix consum.

Finalment, el tercer és d'instal·lació de nous punts WIFI. Aquest projecte es defineix com un servei que permeti l'accés a Internet als ciutadans i visitants i els hi faciliti les noves tecnologies en espais públics, amb l'únic requisit de tenir un dispositiu (un ordinador portàtil, un telèfon mòbil o tauleta...) amb connexió WiFi. El projecte permetria a la ciutadania connectar-se a Internet a través de punts d'accés WiFi ubicats a l'interior de diversos equipaments municipals i en diversos espais públics de la vila. En aquest projecte es preveu dotar de xarxa inal·làmbrica sense fils la Plaça de l'Església, el Passeig Cañellas i la Plaça Montserrat Canals. Aquests espais es sumarien així a les zones WiFi ja disponibles a l'interior de diferents equipaments municipals (Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola, Casal de l'Espluga, Casalet, Oficina de turisme...).

Per a poder prendre part en aquests pressupostos participatius cal estar empadronat a l'Espluga de Francolí, ser major de 16 anys, i és requisit indispensable acreditar-se amb el DNI, o bé amb el NIE, el Passaport o el Permís de conduir. Es podrà participar a l'elecció d'un dels projectes escollint l'opció desitjada d'entre les tres proposades a les butlletes de votació. Només es podrà marcar una de les tres opcions. Si es marca més d'una opció, el vot serà considerat nul, i si no se'n marca cap, el vot serà considerat blanc. Només es podrà emetre un vot per persona.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada