L'Ajuntament de Forès tanca la primera fase del Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible

L'Ajuntament de Forès finalitza la primera etapa de l'elaboració del Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES), l'eina que guiarà al municipi a arribar a l'any 2020 amb un 20% menys de les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH) respecte l'any 2005, complint amb els compromisos adquirits en el marc del Pacte d'Alcaldes. Aquesta primera etapa ha consistit en realitzar un inventari municipal de consums energètics i d'emissions de GEH (Gasos amb Efecte d'Hivernacle) associades als principals sectors d'activitat.

L'inventari ha permès detectar els sectors que tenen major impacte a nivell d'emissions, com són el transport i el sector domèstic, causants del 58% i el 26% de les emissions, respectivament. De la mateixa manera, ha permès conèixer el total d'emissions de GEH de l'any 2005, que es contabilitzen en 374t CO2, i calcular el 20% de reducció per l'any 2020 a què es van comprometre l'any 2015 quan es va signar el Pacte d'Alcaldes.

Per aconseguir aquesta reducció del 20% que correspon a 75t CO2, l'Ajuntament de Forès portarà a terme diverses accions, tant amb l'àmbit municipal, com del propi Ajuntament, sobre els sectors d'afecció del PAES com són el terciari, el residencial, el transport i el tractament de residus. L'Ajuntament de Forès ja ha iniciat la segona etapa on es definirà el Pla d'Acció que ha de permetre assolir els objectius de reducció establerts.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada