La Generalitat reconeix una estudiant de Valls per un treball sobre la síndrome d'Angelman

Elisabeth Tocado Anglès, que va cursar el Batxillerat a l’Institut Jaume Huguet de Valls, ha guanyat un dels Premis Recerca Jove convocats pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, els coneguts com a premis CIRIT. El premi consisteix en una dotació de 750 euros pel treball de recerca que va fer a 2on de Batxillerat titulat 'La Síndrome d'Angelman. Un trosset de cel a la terra'. Aquest treball ja havia estat reconegut amb el Premi de millor treball de recerca de l’Antena del Coneixement de la URV a l’Alt Camp.

La síndrome d'Angelman, descoberta l'any 1964 pel Dr. Harry Angelman, és una malaltia d'etiologia neurogenètica que es caracteritza per un endarreriment en el desenvolupament de la persona. Aquesta síndrome es dóna quan es produeix una manca de funcionament de certs gens del cromosoma 15 ja sigui per mutacions o bé, delecions per herència materna. Aquesta síndrome no s'aprecia en els nadons sinó que es detecta o, més ben dit es comença a fer evident quan el nadó té entre 6 i 12 mesos aproximadament, moment en el qual s'hauria d'iniciar un desenvolupament normal.

Els Premis de Recerca Jove tenen com a objectiu el foment de les vocacions científiques entre el jovent. Per això, promouen que els alumnes a partir del segon cicle d'ensenyament secundari, amb el suport dels tutors dels seus centres educatius, s'iniciïn en l'àmbit de la recerca científica tot realitzant un treball de recerca en el qual apliquin els coneixements propis de la seva formació. Aquest premi vol distingir l'esforç dels alumnes de segon cicle d'ensenyament secundari obligatori i dels d'educació postobligatòria i, així mateix, també es recompensa la tasca dels centres d'educació secundària per fomentar la participació dels tutors i alumnes en aquesta convocatòria.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada