La Conca de Barberà engega les Jornades del Paisatge amb un acte inaugural i una mostra

Les Jornades del Paisatge de la Conca de Barberà es van posar en marxa dijous, 23 de febrer, amb l'acte de presentació que va obrir Francesc Benet, president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Benet va destacar la unanimitat del Consell d'Alcaldes amb la qual s'ha iniciat el procés de redacció de la Carta del Paisatge.

Tot seguit, Josep Armengol, subdirector general d'Acció Territorial i de l'Hàbitat Urbà, va posar èmfasi en quines són les eines que es disposen per poder gestionar el paisatge. Tot seguit va intervenir Pere Sala, coordinador de l'Observatori del Paisatge de Catalunya, qui va explicar què és el paisatge i com des de l'Observatori es treballa entorn a l'impuls de diferents mesures de protecció i ordenació del paisatge de Catalunya. La tercera intervenció va anar a càrrec de Leandre Romeu, representant del col·lectiu La Conca 5.1. qui va aprofundir entorn a quina és la necessitat de disposar d'una carta del paisatge. Finalment, Roser Vernet, del Prioritat va explicar l'experiència de la comarca en la implantació de la Carta del Paisatge.

Finalment, va tancar l'acte Josep M. Vidal, Conseller Comarcal de paisatge, qui va explicar quins eren els objectius de les Jornades del Paisatge de la Conca de Barberà, així com també informar als assistents de les temàtiques i continguts de les diferents sessions programades.

Un cop finalitzades les intervencions, es va procedir a la inauguració de l'exposició 'Les unitats de paisatge de la Conca de Barberà', que estarà situada a la seu del Consell Comarcal fins el dia 10 de març. Aquesta exposició, serà itinerant per la comarca, i té com a principal objectiu donar a conèixer les diferents unitats de paisatge del territori: l'Alt Gaià, la Baixa Segarra, la Conca de Poblet, les Garrigues Baixes i les Muntanyes de Prades.

La propera jornada tindrà lloc al Monestir de Poblet, el dia 18 de març a les 10 del matí, i anirà destinada a aprofundir sobre l'entorn, els elements naturals, la flora i fauna, la terra, el paisatge com a productor i el vi com a producte llança.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada