El Ple de Vimbodí i Poblet inicia la tramitació del futur parc infantil a la zona d'Els arbres

El Ple municipal de l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet de dijous, 16 de febrer, ha aprovat per unanimitat la proposta de modificació puntual del Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) al polígon d'actuació urbanística 3. Amb aquest canvi, s'exclou de l'àmbit d'actuació urbanística el solar que ha d'ocupar el futur parc infantil a la zona d'Els arbres, a la unió entre el raval de Lleida i l'avinguda Amics de Vimbodí. Això permet un actuació immediata i evita així que l'Ajuntament hagi de suportar càrregues en una possible futura urbanització de tot el sector. La redacció de la modificació l'ha efectuat els serveis tècnics del Consell Comarcal.

Transcorregut el període d'exposició pública, un cop informada la proposta per part de tots els organismes competents i un cop aquesta aprovació inicial sigui ferma, s'emprendran la fase d'expropiació i la de contractació del projecte, que l'Ajuntament preveu materialitzar al llarg d'aquest any 2017 i que es durà a terme tenint en compte l'opinió de la ciutadania mitjançant un procés participatiu.

El Plenari també ha aprovat per unanimitat la resta de punts de l'ordre del dia, entre els quals el calendari fiscal per a l'exercici 2017 i les mocions de suport a la Reforma horària 'Ara és l'hora' i a la campanya 'Casa nostra és casa vostra' d'acollida de persones refugiades. Pel que fa a la primera, proposa una reorganització horària basada en la conciliació laboral i familiar, per tal de donar resposta a una de les necessitats derivades dels canvis en la societat occidental al llarg de les darreres dècades. L'objectiu final de la iniciativa, reconeguda pel Govern de la Generalitat, és impulsar uns horaris beneficiosos per a les institucions, les empreses i la ciutadania.

Pel que fa a la campanya 'Casa nostra és casa vostra', pretén sensibilitzar i mobilitzar la ciutadania sobre l'acolliment de persones refugiades. La moció aprovada declara l'adhesió del municipi de Vimbodí i Poblet a la campanya, del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, i convoca la ciutadania a la mobilització del 18 de febrer a Barcelona en suport a la població refugiada en trànsit a Europa víctima de conflictes armats.

Aquest ple ordinari ha estat el primer assistit per la nova secretària-interventora municipal, Susanna Andreu, qui ocupa aquest càrrec des del passat mes de gener. Després de mesos de provisionalitat en què la vacant s'ha cobert temporalment amb personal facilitat per la Diputació de Tarragona, l'arribada d'una secretària-interventora per a l'exercici d'aquestes funcions amb caràcter indefinit normalitza finalment les tasques juridicoadministratives en el si de la institució.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada