El Ple de Montblanc rebutja una moció de la CUP perquè les propietats de l'església paguin IBI

El darrer Ple de l'Ajuntament de Montblanc ha rebutjat, amb l'únic vot favorable del grup ponent de la CUP, una moció per sol·licitar als propietaris dels edificis d'ús religiós el pagament de l'IBI. L'esmentada moció demanava que s'expliciti quines són les confessions no catòliques legalment reconegudes a les que fan referència les ordenances municipals en l'article quart del capítol 1 de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI).

També, que l'Ajuntament de Montblanc elabori un inventari de totes les possessions urbanes i rústiques que són propietats de l'Església catòlica, propietats de la resta de confessions religioses, propietats de les entitats de caràcter social no lucratiu i que faci públic anualment el càlcul detallat. Finalment, es demanava que el consistori montblanquí sol·licités al govern espanyol la nul·litat de l'acord entre Espanya i la Santa Seu sobre afers econòmics, pel qual es permeten exempcions de pagament de l'IBI a l'església catòlica, i que es facin les modificacions pertinents a la Llei 2/2004, per a evitar injustificables exempcions de l'IBI i altres impostos de l'església catòlica i altres confessions religioses i entitats jurídiques, les quals s'emparen en aquesta llei de forma per a obtenir finançament i avantatges fiscals.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada