El Ple de Montblanc debat dues mocions sobre les instal·lacions de telecomunicacions

Dimecres, 22 de febrer, el Ple de l'Ajuntament de Montblanc va aprovar per 11 vots a favor d'Agrupament Catalanista de Montblanc, CUP i PdeCAT, i una abstenció de la FIC una moció presentada pels grups municipals de la CUP i de PdeCAT de rebuig a la Llei General de Telecomunicacions en defensa de la salut pública i l'autonomia municipal. Segons l'esmentada moció, l'Ajuntament de Montblanc mostra el seu rebuig a la Llei per atemptar contra l'autonomia local i per no tenir en compte criteris de protecció de la salut pública.

També, es comunica al govern espanyol la necessitat que qualsevol reforma de la llei de telecomunicacions ha de tenir en compte la salut i la vida per sobre dels beneficis econòmics i no atendre només als interessos de la indústria. Finalment, s'insta el govern espanyol a què promogui un desplegament de les telecomunicacions segur i saludable, escoltant a tots els actors afectats per la llei: els governs autonòmics i locals i, especialment, a la societat civil i als científics experts independents, atenent les recomanacions de la Resolució 1815 de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa sobre “Perills potencials dels camps electromagnètics i els seus efectes sobre el medi ambient”, així com als convenis internacionals relacionats amb el tema.

D'altra banda, el mateix plenari va rebutjar per 4 vots a favor de la CUP i PdeCAT i 7 en contra d'Agrupament Catalanista de Montblanc i una abstenció de la FIC una moció presentada pels grups municipals de la CUP i PdeCAT per la regulació municipal de les instal·lacions de telecomunicacions. El principal objectiu de l'esmentada moció era la creació d'un pla director per a regular les instal·lacions de telecomunicacions al municipi i la redacció d'unes ordenances municipals, a més d'evitar l'ampliació de les instal·lacions emissores en zones habitades.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada