El Museu de Vida Rural de l'Espluga presenta l'estudi dels ecosistemes fluvials de Poblet

Passat, present i futur dels ecosistemes fluvials del Paratge Natural de Poblet, projecte de Jesús Ortiz que va resultar guanyador de la segona Beca Josep Reig, atorgada pel Paratge Natural d'Interès Nacional de Poblet i el Museu de la Vida Rural, es presentarà aquest divendres, 24 de febrer, a les 7 de la tarda, a la seu del Museu de la Vida Rural de l'Espluga.

El projecte ha esdevingut un estudi en profunditat dels ecosistemes dels barrancs del Paratge de Poblet i de les seves implicacions per al benestar de la societat en el passat, el present i el futur; dibuixant així un ventall cronològic dels diferents usos del paratge en funció dels béns que se n'aprofitaven i se n'aprofiten. L'estudi pretén, també, avaluar l'estat ecològic dels principals ecosistemes fluvials del paratge i proposar mesures de gestió per tal de millorar-ne l'estat de conservació.


Introduirà l'acte Ester Trullols, directora del PNIN de Poblet, i el presentarà l'autor de l'obra, Jesús Ortiz, doctor en Biologia i president de l'associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals (CEN). La Beca Josep Reig deu el seu nom a l'enginyer de forests que va impulsar els primers treballs de recuperació del bosc de Poblet durant el primer quart del segle XX. A ell es deu la planificació de moltes de les infraestructures que actualment existeixen al bosc de Poblet.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada