El Congrés aprova una proposició de llei per la gratuïtat de l'AP-2 entre Montblanc i Lleida

El diputat del Partit Demòcrata per Lleida al Congrés, Toni Postius, ha defensat aquest dimarts, 21 de febrer, a la Comissió de Seguretat Vial i Mobilitat Sostenible una Proposició no de Llei (PNL) que exigeix al govern espanyol que faci efectiva la bonificació del 100% del peatge de l'autopista AP-2 entre Montblanc i Lleida. Així mateix, també s'ha aprovat una esmena que el grup socialista ha presentat a la PNL del Partit Demòcrata per tal que "qualsevol solució per l'N-240 no comporti l'ampliació de la concessió del peatge a l'AP-2 entre Lleida i Tarragona" més enllà del 2020, quan finalitza la concessió de l'autopista.

En la seva intervenció, Postius ha assegurat que el govern espanyol ja va assumir el compromís per a l'estudi de la duplicació de la carretera N.240 perquè s'executés ja durant aquest 2017, amb una inversió calculada d'uns 56 milions d'euros però "no s'ha fet, ni una cosa, ni l'altra". Segons el diputat del Partit Demòcrata, "es tracta d'un punt negre que, per l'acumulació tan significativa d'accidents greus, reclama que s'actuï", tot remarcant que "les vides que s'han perdut en aquesta via podrien haver-se salvat amb voluntat política i invertint el que ja estava compromès en els últims pressupostos generals de l'Estat".

La PNL aprovada també ha incorporat una esmena del grup socialista per tal que "qualsevol solució per l'N-240 no comporti l'ampliació de la concessió del peatge a l'AP-2 entre Lleida i Tarragona i alliberar-la un cop acabi el contracte", l'any 2020. El portaveu del grup socialista a la Comissió de Seguretat Vial, José Zaragoza, ha lamentat el vot contrari del PP i ha recordat que "va ser curiosament Convergència qui en el seu moment va donar suport al govern del PP per allargar la concessió de l'AP-2". Zaragoza ha lamentat, però, que no els hagin acceptat una segona esmena per tal que "s'apliquin bonificacions als usuaris de l'AP-2 mentre aquesta no s'alliberi" i ha assegurat que la Proposició no de Llei del Partit Demòcrata reclamant duplicar l'N-240 "és un brindis al sol", ja que "el compromís de desdoblament d'aquesta via el va manifestar la sotsdelegada del govern l'any 2016" i, per tant, "no es pot parlar d'un projecte real vigent sinó que com a molt només hi pot haver un estudi informatiu".
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada