El Celler Estol Verd de Rodonyà crea l'original proposta entorn del vi 'Orien-tast'

Sara Batalla i Gerard Galofré, responsables del Celler Estol Verd de Rodonyà, impulsen la proposta 'Orien-tast', una experiència enoturística que consisteix en orientar-se per l'entorn del celler i cercar-hi ampolles de vi amagades en diferents punts d'una ruta, que passa per senders, boscos i vinyes que cultiven ells mateixos i de les que n'elaboren el seu vi al celler. La iniciativa combina agricultura i noves tecnologies, ja que per realitzar l'activitat cal descarregar-se una aplicació mòbil, que porta el mateix nom, Orien-tast, de moment només a Google Play.

El traçat de la ruta se segueix mitjançant l'app i un cop s'ha trobat l'ampolla es tasten els vins al camp i s'autoavalua el nivell de tast de forma divertida, debatent en grup o de forma individual els aspectes sensorials del vi, a partir d'un test de tast que proporciona la mateixa aplicació. Es tracta d'un tast diferent, un tast poc convencional que acosta al participant al món del vi d'una forma desenfadada.

Aquesta és una experiència enoturística per fer en família o amb amics, és una activitat de senderisme en la qual a més a més de tastar els vins amagats, es descobreix l'agroecologia, el paisatge i la història del món rural de l'Alt Camp. Els més petits es diverteixen buscant les ampolles de vi i a més a més també hi ha un tresor amagat per ells.

No cal ser un caminador professional ja que les rutes tenen una distància màxima de 3 quilòmetres i transcorre per camins i senders plans. Al llarg del trajecte es troben punts singulars com barraques de pedra seca, masies, espai naturals recuperats i fins i tot el castell de Rodonyà que data del 1214.

La ruta principal, la del Sumoll, passa per una vinya de Sumoll d'on surt el vi de Sumoll que es tastarà durant la caminada, una varietat en perill d'extinció que es cultiva en aquesta àrea de l'Alt Camp i que ells elaboren amb molta cura. Així doncs, l'activitat, a més de punts singulars que ens expliquen la història agrícola, passa per vinyes que ens recorden el patrimoni varietal de la zona.

Estol Verd és un celler dins el territori de la Ruta del Cister. Els seus vins són DO Tarragona i forma part de Cellers Singulars, una associació dins la mateixa DO que agrupa petits però grans cellers que han decidit sumar esforços en diferents àmbits per a poder créixer i ser visibles arreu del territori.

Pel que fa a la filosofia del l'equip, practiquen agricultura ecològica a totes les seves vinyes i des de que van començar a fer vi com a hobby que practiquen amb diferents micro-vinificacions, obtingudes de les diverses varietats de vinya que tenen plantades a la seva finca. Elaborar el seu producte era una de les principals inquietuds, però no era la única. Una vegada ja ha passat la tercera verema elaborant vins diferents de forma gairebé artesanal, ha sorgit a Estol Verd una nova inquietud: com poder explicar el projecte i la seva filosofia amb una activitat enoturística que aglutinés una sèrie d'elements per a gaudir de l'enoturisme.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada