Cel Net acusa el govern d'immobilitat davant l'estat de la qualitat de l'aire al Camp de Tarragona

La Plataforma Cel Net ha presentat dijous, 16 de febrer, els resultats del tercer estudi de la qualitat de l'aire finançat per l'Ajuntament del Morell i realitzat pel LCMA de la Universitat Politècnica de Catalunya. Cel Net ha expressat la necessitat urgent de tenir dades de tots els municipis afectats pel polígon nord del complex petroquímic i a través d'un comunicat lamenta que "les pressions polítiques i empresarials, i sobretot  la manca de responsabilitat i valentia per part de les administracions locals, segueixin condemnant a  la població a un buit informatiu davant la qualitat de l'aire".

Segons la Plataforma Cel Net, en les conclusions presentades pels experts de la UPC, s'evidencia una millora clara dels resultats en relació a les dades dels estudis anteriors, en especial en contrast a les xifres alarmants que es van recollir en el primer. Per això, la Plataforma remarca la importància de realitzar estudis externs "la conseqüència directe d'aquests ha estat l'autocontrol i regulació de les emissions per part de les mateixes empreses, i la supervisió permanent de l'administració front a possibles incidents". 

Per contra, des de Cel Net s'assenyala que la resta d'ajuntaments que no han apostat pel control, l'objectivitat i la transparència, condemnen a la població a una manca d'informació absoluta respecte a la qualitat de l'aire que respiren i les conseqüències que té per la salut i el territori. Per evidenciar-ho, la Plataforma fa èmfasi en els últims incidents què s'han viscut a les poblacions veïnes del Polígon Nord. Durant aquests incidències, afirmen, "les poques dades recollides pels captadors de la Generalitat demostren nivells alarmants dels compostos analitzats amb pics diaris de quantitats inadmissibles". Però, "ni l'empresa implicada, ni l'administració local, ni el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya han donat cap tipus d'explicació ni han dut a terme cap acció al respecte. Tampoc es va activar cap pla d'emergència ni es va donar cap indicació a la població". 

És per això, que la Plataforma denuncia el silenci i immobilisme davant fets com aquest i remarca la necessitat urgent de situar captadors específics per analitzar detallada i específicament tots els compostos. "Més enllà de l'impunitat amb la que encara actuen les empreses, la Plataforma Cel Net denuncia i remarca l'immobilisme per part del Departament de Territori i Sostenibililtat de la Generalitat de Catalunya i li reclama que assumeixi les seves responsabilitats i compromís", assenyalen.

Cel Net insisisteix en que es necessita un estudi complert de la qualitat de l'aire al Camp de Tarragona, tant del polígon nord com del polígon sud, amb una voluntat política clara per part de la Generalitat de Catalunya de realitzar-lo de forma transparent, objectiva i en un termini relativament curt de temps. Reitera el seu "cansament davant les mitges intencions, les mitges responsabilitats i les mitges solucions i anuncia que, mentre continuï la seva manca d'eficiència, Cel Net seguirà insistint a les administracions locals de la importància de realitzar aquest tipus d'estudis".
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada