Càrrecs i tècnics del Camp de Tarragona es formen en la llei de protecció del dret de l'habitatge

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha presidit dijous, 16 de febrer, la inauguració de la jornada de formació sobre les eines i recursos per als ens locals previstos a la Llei 4/2016 de mesures de protecció del dret a l'habitatge de les persones en risc d'exclusió residencial. La sessió, que ha tingut lloc a la Diputació de Tarragona, ha comptat amb 145 participants, en gran mesura responsables d’habitatge, tècnics de serveis socials i responsables jurídics i càrrecs electes del Camp de Tarragona.

Es tracta de la segona de les set jornades de formació que el Govern ha programat durant el mes de febrer i que se celebraran a diferents punts del territori català, amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement de les eines que els municipis tindran al seu abast a partir d’ara, previstos en la nova llei. El Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge organitza aquestes jornades, juntament amb l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. La consellera ha presidit la jornada acompanyada del secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala; i del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet.

Meritxell Borràs ha destacat que la voluntat del Govern és donar a conèixer la llei i totes les eines de què disposen els ajuntaments per aplicar-la i donar resposta als ciutadans i ciutadanes que ho requereixen, "per garantir el que és un dret fonamental de les persones, el dret a l’habitatge". En aquest sentit, la consellera ha refermat "el compromís absolut del Govern que anant de la mà dels ajuntaments hem de poder resoldre les necessitats d’habitatge per a les persones més vulnerables".

Entre les eines de què disposaran els ajuntaments, Borràs ha destacat una guia sobre l’expropiació temporal d’habitatges buits i lloguer social obligatori, així com l’accés telemàtic al Registre de pisos buits i ocupats sense títol habilitant. La consellera ha recordat que en aquest registre de la Generalitat s’inscriuen els habitatges buits, procedents d’una execució hipotecària o un acord de condonació de deute i que són propietat d’entitats financeres, les seves filials i fons d’inversió.

D’altra banda, la consellera també ha remarcat que la ciutadania podrà consultar a través del web de l’Agència d’Habitatge de Catalunya, el llistat de bancs, filials, i fons d’inversió inscrits en aquest Registre de pisos buits per saber si el pis on viuen pertany a algun d’aquests bancs i demanar-los un reallotjament amb lloguer social si es troben en risc d’exclusió social, tal com preveu la Llei 4/2016, de mesures de protecció del dret a l'habitatge de les persones en risc d'exclusió residencial.

Després de la inauguració, la consellera Borràs ha presidit, també a la Diputació de Tarragona, la sessió de constitució de la Comissió d’Habitatge i Assistència davant Situacions d’Emergència Social (CHASE) del Camp de Tarragona. Aquestes comissions territorials analitzaran els casos de sobreendeutament i elaboraran plans integrals per solucionar-los.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada