Alcover bonifica el correcte reciclatge i desplega una campanya de conscienciació ambiental

L'Ajuntament d'Alcover segueix apostant, un any més, per bonificar a aquells veïns que reciclin correctament aquells residus que requereixen un tractament especial o pel seu volum com neveres, mobles, olis, medicaments, pintures, piles, bombetes, etc. Per poder beneficiar-se d'aquest descompte s'han d'adreçar, un mínim de quatre vegades l'any a la deixalleria municipal o el punt net urbà de Ca Cosme.

Per altra banda, Alcover compta fins el mes de maig amb la figura de Núria Foguet, tècnica de medi ambient a través del programa Garantia juvenil, que marca les directrius cap a un correcte reciclatge i a més, està a disposició dels usuaris per a qualsevol tipus de dubte en aquesta matèria. El seu treball de camp es basa en la conscienciació ciutadana, els grans productors: bars i restaurants; els residus generats al mercat setmanal, el reciclatge a les instal·lacions municipals i el personal de neteja; i finalment, la importància de la deixalleria municipal.

Actualment s'està treballant en temes de conscienciació ciutadana a peu de carrer. Es realitzen un seguit d'enquestes en les 14 àrees de contenidors existents, en horari de mati o de tarda, i es realitzen visites a les noves llars, o canvis de domicili… amb l'objectiu d'informar i facilitar el material per a un correcte reciclatge. i ens centrem en els grans productors, bars i restaurants, la tasca duta a terme és la visita als diferents establiments que generen una major quantitat de residus, com els gestionen i si tenen dubtes al respecte.

Un altre dels punts és la gestió de residus al mercat municipal setmanal. La problemàtica sorgia un cop finalitzat el mercat i es trobaven que es deixaven força fraccions orgàniques, i plàstics i cartrons al carrer. L'Ajuntament va fer entrega d'una carta als paradistes en la que demanava la col·laboració en la recollida i separació d'aquestes restes i així, facilitar la feina al servei de neteja. S'ha notat un important canvi en aquest aspecte. Pel que fa al reciclatge a les instal·lacions municipals i el personal de neteja s'han realitzat diferents visites als equipaments per trobar possibles mancances i trobar facilitats pels usuaris perquè els sigui mes fàcil dipositar les seves fraccions al contenidor adequat.

Finalment, des del punt net urbà de Ca Cosme s'estan implantant uns carnets nous de la deixalleria municipal. Els usuaris que ja el tenen han d'adreçar-se a aquest equipament,  deixar l'antic i recollir el nou. Els veïns que no en disposen, se'ls lliurarà per primer cop aquest distintiu gratuït.

Per a aquells veïns que reciclin correctament, se'ls aplicarà una bonificació del 5% en la taxa d'escombraries, si almenys una vegada a l'any, duen oli usat en algun d'aquests punts verds; i una bonificació del 15% en la taxa d'escombraries si fan quatre aportacions de la resta de residus especials o voluminós. Pel que fa a les empreses, se'ls aplicarà una bonificació del 20% si com a mínim, utilitzen la deixalleria un mínim de deu vegades a l'any.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada