Aitana Iturgoyen i Laura Boltà, estudiants a Valls, segona i tercera a les Olimpíades de Geologia

L'alumna Aitana Iturgoyen Naveskina, que cursa 2n del Batxillerat científic i tecnològic a l'Institut Jaume Huguet de Valls, ha estat la guanyadora de les VIII Olimpíades de Geologia celebrades a Tarragona, a la seu de la Universitat Rovira i Virgili. A més, Laura Boltà Grau, del mateix curs, ha quedat classificada en 3er lloc i, per tant, també premiada en aquestes mateixes Olimpíades.

L'Institut Jaume Huguet hi va participar amb set alumnes de Ciències de la Terra i del Medi Ambient de 2n de Batxillerat i d'un total de 63 participants inscrits dels instituts de la demarcació de Tarragona ha aconseguit dos dels primers premis.

Aquestes Olimpíades estan organitzades per l'Associació espanyola per a l'ensenyament de les Ciències de la Terra, per Il·lustre Col·legi Oficial de Geòlegs i per l'Institut Geològic d'Espanya, amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, entre d'altres entitats. Els impulsors pretenen promoure la Geologia, ja que és la ciència que ajuda a conèixer el planeta. Amb les Olimpíades pretenen animar i implicar els estudiants de Batxillerat en el coneixement d'aquesta ciència, tot remarcant-ne la importància en el món actual, i promocionant-ne el progrés i desenvolupament.

Al llarg del matí de competició, els alumnes van haver de superar unes proves de coneixements específics sobre les matèries relacionades amb geodinàmica interna; mineralogia: minerals i la seva identificació; petrologia: el cicle de les roques, tipus de roques i el seu ambient de formació; estratigrafia: el temps en geologia, superposició d'estrats, discordances; paleontologia: el registre fòssil i l'evolució de la vida; geodinàmica externa i geomorfologia: processos externs, estructures geomorfològiques observables al nostre paisatge; riscos geològics; mapes i talls geològics.

La segona fase d'aquesta prova, la Fase estatal de les VIII Olimpíades Espanyoles de Geologia, tindrà lloc a Salamanca del dia 31 de març al 2 d'abril i hi participaran els guanyadors de la primera fase de cada territori. Als dos guanyadors de la fase de Tarragona, així com a un professor acompanyant, se'ls cobriran les despeses del viatge a Salamanca. Els tres guanyadors de cada demarcació gaudiran d'una sortida de camp al Geoparc de la Catalunya Central amb sortida i arribada a Barcelona.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada