Valls obre el període per demanar la bonificació a la taxa d'escombraries per l'ús de la deixalleria

Fins el 31 de gener s'ha obert el termini per sol·licitar el descompte a la taxa de recollida d'escombraries als usuaris habituals de la deixalleria de Valls. L'Ajuntament va modificar l'ordenança fiscal de la taxa de recollida de residus per incloure descomptes en el rebut de les escombraries a tots els usuaris particulars que hagin utilitzat la deixalleria de forma habitual durant l'any 2016.

Aquests descomptes, que s'aplicaran en el rebut de les escombraries de 2017, poden arribar al 25% si l'usuari ha fet un mínim de 6 aportacions anuals a la deixalleria, però també s'ha inclòs un descompte del 20% per als que hi han anat com a mínim de 3 vegades. D'aquesta manera, els usuaris de la deixalleria, en funció del nombre de vegades que hagin utilitzat el servei, podran aconseguir descomptes del rebut de les escombraries d'entre 22 i 29 euros.

L'interessat pot presentar a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà la instància per sol·licitar els descomptes en el rebut de les escombraries del 2017. La instància es pot descarregar a través d'aquest enllaç i s'ha d'adjuntar original i fotocòpia del DNI o document equivalent i original i fotocòpia dels justificants de les aportacions fetes a la deixalleria. En el cas que no es disposi dels justificants de les entrades a la deixalleria, cal posar-se en contacte amb l'empresa concessionària del servei, al telèfon 977 61 41 64, per demanar-ne un duplicat, o bé per obtenir un informe anual de les entrades realitzades durant 2016.

L'objectiu de la mesura implementada per la regidoria de Territori i Medi Ambient l'any 2016 per primera vegada era incrementar la recollida selectiva que, en els últims anys, es manté a Valls al voltant del 40%. El fet que la població participi a la recollida selectiva i ho faci correctament té un impacte positiu sobre el sistema de recollida. En primer lloc hi ha beneficis ambientals directes perquè són materials que es podran recuperar i que no es duran a l'abocador, i a la vegada la ciutat rebrà una major aportació del Cànon de Residus. Aquest cànon que recapta l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) en funció dels residus que es porten a incinerar o a abocador, es distribueix entre aquells municipis que millor fan la recollida selectiva. L'import rebut serveix per compensar part de les depeses del servei i per tant ajuda a que no s'encareixi el servei de recollida.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada