Opinió.- Política municipal a Alcover

LLUÍS CATALÀ*. El passat divendres dia 13, vam celebrar a Alcover el primer Ple Ordinari d'aquest any amb diversos punts dels quals en volem destacar tres, un de positiu i dos de negatius. Malament comencem l'any amb aquest balanç però esperem, confiem i desitgem que al llarg d'aquest període siguem capaços tots de reconduir la situació i acabar amb un balanç més positiu.

El fet positiu fou l'aprovació, per unanimitat, de la moció que vam presentar nosaltres, Solidaritat Catalana per la Independència (SI), per tirar endavant una xarxa de comunicacions 'tutelada' per Guifi.net. És a dir, una xarxa municipal que sota les característiques d'aquesta Fundació, oberta, lliure i neutral, basada en els principis d'economia de Comuns, ha de permetre un accés al món d'internet majoritari de la població, a un cost assumible i fora de les grans operadores comercials que “monopolitzen” i condicionen el sector. Una acció on l'ajuntament pren les decisions sobre com i on ha de ser la seva xarxa municipal i que sota l'arbitratge de la Fundació Guifi.net s'assegura que tots els operadors podran fer-ne ús. Promovem així, la sobirania tecnològica i donem recolzament a l'economia local i de petits operadors, al mateix temps que lluitem contra la bretxa digital perquè aquesta és també una lluita contra les desigualtats.

El primer punt negatiu fou la proposta d'acord presentada per l'Equip de Govern, referent a la problemàtica entre els Bruixots d'Alcover i un col·lectiu de treballadors municipals a raó d'uns versots que aquest últims consideren que atempten contra el seu honor. D'aquest punt, en volem destacar dues qüestions. La primera, la mala gestió feta per l'Equip de Govern que si bé en un principi intentà buscar un consens amb la resta de partits amb representació al Consistori, després, quan veié que les posicions no eren les que ells volien, tirà pel dret i presentà una text que no havia estat ni discutit ni consensuat. L'altre és la polèmica en si.

El nostre grup considera que treure de context els versots provoca una lectura i una interpretació errònia dels mateixos. Les coses s'han de valorar en el seu context, que fa que tinguin el sentit que tenen. Tot i això, també entenem que si alguna o algunes persones s'han sentit ofeses, tenen el dret de defensar-se i ho han de fer a través del mecanisme que correspon: la justícia. Perquè en el fons, el que estem discutint és aquella pregunta de difícil resposta que és on acaba la llibertat d'un i comença la de l'altre. Nosaltres no ho sabem i, per tant, no podem decidir-ho. Per aquests motius, doncs, el nostre vot va ser contrari al text proposat per l'Equip de Govern.

I la segona mala notícia del Ple fou la discussió sobre la “transparència” del nostre Consistori. I la situació no sabem si és còmica o tràgica. Divendres passat el Ple aprovava per unanimitat la moció presentada pels tres grups de l'oposició (CUP, SI i ERC) perquè l'Equip de Govern durant aquest any 2017 introdueixi tota la documentació que falta al Portal de la Transparència i compleixi amb la gent vigent. Fins aquí un pot dir, i quin és el problema? Doncs que fa patir que això sigui així perquè l'Equip de Govern considera que ja està complint la llei malgrat que un indicador extern indica que a maig de 2016 només hi havia un 48% dels documents que demana el Portal.

I posarem un exemple concret: fa aproximadament un any, nosaltres vam presentar una moció perquè es publiquessin en aquest portal les retribucions de tots els càrrecs electes i la resposta va ser negativa, ja que l'Equip de Govern va votar en contra de la moció i, per tant, no va ser aprovada. Perquè ara ho faran? Que ha canviat? Si l'alcalde va explicar, convençut, que ja està penjada aquesta informació i és molt fàcil de veure: només heu de buscar l'acta del primer ple de la legislatura, veure les retribucions aprovades per Ple, Comissions, Juntes de Portaveus, Junta de Govern, etc...., buscar qui hi assisteix, veure quan es fan, fer números, investigar quina retenció s'aplica a cadascú,... molt fàcil, veritat?

Malgrat tot, nosaltres, Solidaritat Catalana per la Independència a Alcover, no defugim les nostres responsabilitats i continuarem treballant pel nostre municipi i per tots els nostres convilatans i convilatanes, ja sigui presentant mocions i fent propostes com discutint i denunciant totes aquelles accions de govern que creguem que no són bones ni positives. Salut i República!

*Lluís Català és regidor de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) a Alcover.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada