Montblanc aprova una moció de la CUP contra l'ús del glifosat a la jardineria municipal

El darrer Ple de Montblanc va aprovar per unanimitat una moció presentada per la CUP per a abandonar el glifosat i tots els herbicides de la jardineria municipal. En l'esmentada moció es destaca l'abandonament progressiu de l'ús dels herbicides que continguin glifosat i substituir l'ús de tot tipus d'herbicides per altres tècniques de manteniment de la vegetació espontània en manteniment dels parcs, jardins, àrees públiques urbanes, marges de camins i vials i arbrat públic.

Durant aquest temps, s'investigarà l'ús de pràctiques alternatives de jardineria ecològica per al manteniment de parcs, jardins, àrees públiques urbanes, marges de camins i vials i arbrat públic; es redissenyarà el model de manteniment dels parcs, jardins, àrees públiques urbanes, marges de camins i vials i arbrat públic; es dotarà els treballadors municipals de la formació adequada per a adoptar les noves tècniques de jardineria sense tòxics; i, mentrestant, es complirà la normativa sobre el control en les aplicacions de biocides en espais i vies públiques urbanes i periurbanes que li atribueix la normativa vigent.

De forma immediata, s'ampliarà a tot l'any el control mecànic de flora silvestre mitjançant desbrossadora i tractor amb picadora, un mètode que ja s'està utilitzant de forma eficaç.

En el proper mes, es difondrà entre el conjunt de la població mitjançant la pàgina web de l'ajuntament, explicant el valor afegit d'una gestió del medi urbà i periurbà sostenible i respectuosa amb el medi i la salut de les persones, posant en valor la cura de la salut pública, i s'alertarà la població a través dels mitjans de comunicació municipals dels perills per a la salut i dels riscos per al medi ambient que es deriven de l'ús d'herbicides i plaguicides agrotòxics. A més, es realitzarà una xerrada informativa amb experts en la matèria i, almenys, una acció informativa a la ràdio i una altra a la web de l'ajuntament.


Finalment, s'adherirà l'ajuntament a la campanya Som lo que Sembrem contra els herbicides amb glifosat anomenada 'Glifosat herbicida cancerigen'.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada