L'Oficina Comarcal de Turisme de la Conca de Barberà registra les millors dades en 10 anys

Un total de 73.672 persones van visitar el 2016 l'Oficina Comarcal de Turisme de la Conca de Barberà, situada al Monestir de Poblet, el que representa un augment de 27% respecte l'any anterior. També cal destacar que a l'oficina hi ha hagut un increment del 21% entorn al nombre de consultes rebudes, arribant a la xifra de 22.572 consultes. Aquestes dades són les millors que s'han registrat en deu anys i representen un 76% més de consultes respecte fa cinc anys. Va ser llavors quan es va procedir al canvi d'ubicació de l'oficina de turisme, instal·lant-la al punt de recepció de visitants al Monestir, fet que ha generat un augment progressiu de les dades, any rere any.

Els mesos en els quals es genera més transit a l'oficina comarcal de turisme es centren des del mes de març al mes d'agost. De fet, tant aquest estiu com per Setmana Santa les dades han estat bones, ja que des de l'àrea de turisme s'han realitzat diferents campanyes prèvies als períodes vacacionals per reforçar aquest fet. També es pot observar un augment els mesos de març i abril, coincidint amb el període de Setmana Santa i la Setmana medieval de Montblanc.

El mercat català és el capdavanter en quan a la procedència del turista, representant el 37% del total dels visitants a l'Oficina de turisme (26.898 persones). Tot i que si que es pot veure un clar augment dels visitants europeus arribant al 32% dels visitants (23.519 persones). Com a subprocedències del mercat català, lideren el rànquing els visitants procedents de Barcelona i demarcació (64%), seguit de Tarragona (18%), Lleida (12%). i Girona (6%).

Els visitants procedents d'Europa representen un 32% del total (23.519 persones). En relació a aquest mercat, els principals visitants són majoritàriament francesos (51%). En segon lloc destaca la presència d'alemanys (16%) i en tercer lloc es situen els russos (7%). També es troben destinacions d'origen com són Gran Bretanya (6%), Holanda (5%), o Bèlgica (4%), entre d'altres.

Segueixen els visitants espanyols (27%), on les principals destinacions d'origen dels visitants són: País Valencià (32%), turista procedent de Madrid (25%), i en tercer lloc es situa Andalusia (11%). Segueixen Aragó (7%), les Canàries (4%), el País Basc (4%), i Castella la Manxa (2%), entre d'altres. En quan als visitants procedents de la Resta del Món (4%· 3.194 persones), trobaríem destinacions com Estats Units (48%), Argentina (15%) Japó (7%), Mèxic (6%), Argentina (15%), Canadà (3%) o Brasil (4%), entre d'altres.

En relació als temes més consultats pels visitants trobem diferents preguntes entorn al monestir de Poblet generades per la ubicació de l'Oficina de Turisme dins el centre de recepció de visitants del mateix monestir, i després per ordre d'interès dels visitants trobem informació general de tota la oferta turística de la Conca de Barberà, sobre La Ruta del Cister, Montblanc Medieval, els museus de l'Espluga de Francolí, restaurants, cellers i les rutes de senderisme de la comarca.


El 32% de les persones que visiten la oficina de turisme fan excursions d'un sol dia, s'allotgen al seu lloc de procedència. Els turistes que s'allotgen a la costa (Salou, Cambrils, la Pineda, etc...) representen un 39%. Els visitants que s'allotgen a la comarca representen un 14% (10.043 persones), xifra que s'ha mantingut respecte l'any 2015. Els llocs d'allotjament d'aquestes persones han estat Vimbodí i Poblet (39%), l'Espluga de Francolí (28%), Montblanc (13%), Vilanova de Prades (3%) i Vilaverd (1%). Cal destacar que el 15% de les persones allotjades a la comarca ho han fet amb autocaravana.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada