Llorac es compromet a reduir 115 tones de CO2 per complir amb el Pacte d'Alcaldes

L'Ajuntament de Llorac ha finalitzat la primera etapa de l'elaboració d'un Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES) que serà l'eina que guiarà al municipi a arribar al 2020 amb un 20% menys de les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH) respecte el 2005, complint amb els compromisos adquirits en el marc del Pacte d'Alcaldes.

Llorac ha finalitzat la primera etapa que ha consistit en realitzar un inventari municipal de consums energètics i d'emissions de GEH associades als principals sectors d'activitat. L'inventari ha permès detectar els sectors que tenen major impacte a nivell d'emissions, com són el transport i el sector domèstic, causants del 70% i el 17% de les emissions, respectivament. De la mateixa manera, ha permès conèixer el total d'emissions de GEH del 2005, que es comptabilitzen en 577 tones de CO2, i calcular el 20% de reducció pel 2020 a què es van comprometre el 2015 quan van firmar el Pacte d'Alcaldes.

Per aconseguir aquesta reducció del 20% que correspon a 115 tones de CO2, l'Ajuntament de Llorac portarà a terme diverses accions, tant en l'àmbit municipal, com del propi Ajuntament, sobre els sectors d'afectació del PAES com són el terciari, el residencial, el transport i el tractament de residus. L'Ajuntament de Llorac ja ha iniciat la segona etapa on es definirà el Pla d'Acció que ha de permetre assolir els objectius de reducció establerts. Properament es convocarà un procés de participació ciutadana per definir el Pla d'Acció.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada