L'Institut Jaume Huguet de Valls acull informació sobre metodologies pedagògiques

Dimecres, 18 de gener, l'Institut Jaume Huguet de Valls va rebre la visita de la directora de l'Institut Montgròs de Sant Pere de Ribes, Susanna Soler, que va impartir una sessió de formació sobre metodologia per la innovació pedagògica. L'Institut Montgròs, de la Xarxa d'Instituts innovadors de l'ICE de la Universitat Autònoma de Barcelona, ja fa deu anys que treballa amb un projecte educatiu basat en el treball cooperatiu. De fet, des que es va ho va fer la intenció d'impulsar l'ús conceptual i estratègic de les noves tecnologies; crear una tradició de treball competencial, globalitzat i cooperatiu, tant entre l'alumnat com entre el professorat i propiciar l'obertura al seu entorn proper i europeu.

Soler va exposar el seu projecte educatiu. S'organitzen per àmbits: un de lingüístic, un cientificotecnològic, un de social i un quart àmbit, en què només hi intervé el professorat, que és l'àmbit d'orientació. L'alumnat treballa cooperativament creant un projecte de cada àmbit per cada trimestre, de manera que a final de curs han fet 9 projectes proposats per l'equip docent. Cada professor és tutor i es fa càrrec de 15 alumnes per a la tasca de tutoria.

Les classes es distribueixen en tres blocs de dues hores i amb una pausa d'esbarjo entre ells, que facilita el treball i la tranquil·litat de no haver de canviar de matèria al cap d'una hora. Els alumnes saben concretament què han de fer a cada moment. Els deu primers minuts s'organitzen i després treballen, fins que vint minuts abans d'acabar les dues hores s'avisa que han d'anar finalitzant les tasques. Tenen un dossier de grup on van explicant tot el procés i les dificultats amb què s'han anat trobant. Aquelles activitats individuals que han quedat sense fer se les emporten a casa com a deures.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada