L'IEV i la parròquia de Sant Joan de Valls organitzen una nova edició dels Espais de Diàleg

L'Institut d'Estudis Vallencs (IEV) i la parròquia de Sant Joan de Valls organitzen una nova edició dels Espais de Diàleg per reflexionar sobre les grans qüestions de la vida. Milions de persones en el passat i en el present han cercat en la Bíblia respostes als seus interrogants. Per al judaisme i per al cristianisme les Sagrades Escriptures contenen la paraula de Déu escrita i comunicada a la humanitat.

Aquest any es celebren 500 anys de la Reforma Protestant que Luter va iniciar posant el Llibre Sant com a referència fonamental de la vida de fe. Cap altre llibre no ha tingut tanta influència en la cultura occidental ni ha estat traduït a tantes llengües amb literatura pròpia. De fet, el primer llibre que va néixer del nou invent de Gutenberg, la impremta, fou la Bíblia.

En aquesta sisena edició, tres entesos que ajudaran a comprendre la vasta aportació que ha fet la Bíblia a la cultura. Un aspecte determinant en el diàleg entre fe i cultura. Així, el primer diàleg es farà el 12 de gener, a dos quarts de 8 del vespre, i es titularà 'La Mediterrània, lloc de trobada de les cultures de la Bíblia', i anirà a càrrec d'Armand Puig i Tàrrech, rector de l'Ateneu Universitari Sant Pacià i biblista. Seguirà el 21 de gener, a la mateixa hora, 'L'influx de la Bíblia en els artistes de la Reforma. Pintura, escultura, arquitectura, música i lletres', per Daniel Giralt-Miracle, crític i historiador de l'art, numerari de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona.

El dissabte, 21 de gener, a les 6 de la tarda, es farà la Lectura del llibre de Rut pel Grup de poesia Els Fruits Saborosos, acompanyada d'interludis musicals i amb una presentació general i introduccions als capítols. Finalment el dimecres, 25 de gener, a dos quarts de 8 del vespre, arribarà el tercer diàleg titulat 'La Bíblia i el món d'avui: una visió històrica, literària i cultural', per Joan Ferrer i Costa, biblista, professor d'estudis hebreus i de filologia catalana a la Universitat de Girona. Tots els actes es faran a l'IEV.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada