L'Alt Camp i la Conca reben 4,2 milions del Programa de Desenvolupament Rural del 2015

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha tancat el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) del 2015 amb una inversió de 145 milions d'euros, un 7% més del pressupost previst inicialment, que era de 135,5 milions d'euros. Del total de la inversió, el 71,5% s'ha destinat a mesures incloses dins del Contracte Global d'Explotació, és a dir, a mesures destinades a millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les explotacions agràries, que han passat dels 80 milions d'euros pressupostats als 103 milions d'euros destinats finalment, amb un total de 19.641 beneficiaris.

A l'Alt Camp,  el Contracte Global d'Explotació ha comptat amb un total de 348 beneficiaris que han rebut en el seu conjunt un total de 1.808.959,04 euros. En el cas de la comarca de la Conca de Barberà, hi ha hagut hi ha hagut fins a 365 beneficiaries que han sumat en conjunt 2.442.703,99 euros.

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, que ha fet balanç aquest dimecres, 18 de gener, del tancament del PDR i de les principals línies d'actuació en aquest primer any de legislatura, ha manifestat que "aquest increment respon a la determinació del Departament d'Agricultura per prioritzar els ajuts a les explotacions, fet que s'ha traduït en un increment de recursos durant aquest primer any de legislatura".

És l'any que s'han donat més ajuts per a la incorporació de joves i plans de modernització en tot el període des de 2007. En concret, s'han atès totes les sol·licituds d'ajuts per a la incorporació de joves de la convocatòria del 2015, un total de 712 amb un import de 20,3 milions d'euros. Pel que fa als plans de modernització, s'han resolt 1.125 i s'hi han destinat prop de 40 milions d'euros. "Hem incrementat tant en imports dels ajuts com en número de beneficiaris", ha afirmat la consellera.

Quant als ajuts a la ramaderia ecològica, s'han atès la totalitat de les sol·licituds d'ajut, un total de 461, que han rebut 3,8 milions d'euros. I també s'han resolt tots els ajuts sol·licitats per Zones amb Limitacions Natural, 4.932, a les quals s'ha destinat 11,8 milions d'euros.

Pel que fa a l'agricultura ecològica, el pressupost destinat ha passat dels 625.000€ previstos a 5,5 milions d'euros. Tot i això, l'increment de sol·licituds ha obligat a aplicar una compensació parcial de primes per poder atendre-les totes, de la mateixa manera que als ajuts per a mesures agroambientals, per a les quals s'han destinat prop de 20 milions d'euros a 10.692 beneficiaris, respecte els 5.533 de l'any anterior que es va rebre l'ajut.

Meritxell Serret ha destacat "l'esforç pressupostari realitzat poder atendre el màxim d'ajuts sol·licitats pel sector" i compensar la retallada del 75% aplicada per l'Estat, concretament 173M€ per a tot el programa del PDR. Serret ha subratllat que "amb aquesta gestió es garanteixen molt més les convocatòries de totes les línies d'ajuts del PDR fins al 2020".

Pel que fa al projecte de pressupostos del 2017, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació preveu un increment del 13,6%, passant dels 267,7 a 304 milions d'euros. Per primera vegada, el DARP pot recuperar pressupost i recursos per al sector després de cinc anys consecutius de retallades, concretament un 47% del 2010 al 2015.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada