L'Ajuntament de Valls aprova una declaració d'intencions de suport al sector agroalimentari

El Ple de l'Ajuntament de Valls de dilluns, 31 de gener, ha aprovat per unanimitat una moció de suport a l'establiment d'un contracte de país entre el sector agroalimentari i la societat. La moció reconeix la importància del paper que juga el sector agrari dins del país, tant des del punt de vista econòmic com des del punt de vista ambiental, social i territorial en aspectes com l'abastament segur d'aliments a la població, la gestió del medi i la conservació dels recursos naturals i del paisatge agrari i rural  o l'ocupació equilibrada del territori.

La moció fa costat a la necessitat de promoure el desenvolupament del sector sobre la base de l'empresa d'economia familiar agrària, establint polítiques que tinguin com a principal referència l'empresa familiar  pel seu lligam amb el territori. I proposa orientar els ajuts de les diferents administracions a objectius que permetin enfortir el sector, tant des del punt de vista de la seva capacitat productiva, com de la seva capacitat d'organització i cooperació, com des del punt de vista de la seva rendibilitat, amb l'objectiu de fer-lo més competitiu, millorar la seva
capacitat d'incidir en la cadena de valor i, per tant, facilitar l'adaptació a les oportunitats del mercat i dels nous hàbits de consum de la societat.

D'altra banda, proposa establir polítiques per a què el mercat i la societat valorin com cal els productes que ofereixen les empreses agràries, de manera que els paguin uns preus justos que es converteixin en rendes dignes, i que els ajuts no siguin un objectiu en si, sinó que siguin un suport a l'activitat que es desenvolupa amb la finalitat d'assolir uns objectius que permetin a les empreses agràries competir en un mercat global i competitiu. També promoure la diversificació de l'economia agrària a través d'incentivar la transformació i la comercialització dels productes propis de l'explotació, afavorint la venda de productes de temporada i de proximitat, per venda directa o circuit curt de comercialització, per a què el valor afegit es quedi a l'empresa agrària i alhora reduir la petjada de carboni de les produccions agràries.

També s'insta, entre altres, a incentivar la investigació, recerca i transferència tecnològica per la modernització i el desenvolupament d'unes empreses agràries adaptades als temps actuals i que els permeti adaptar-se als requeriments futurs, millorant, a través del coneixement, la professionalització del sector. I demana aprovar una llei que reguli què es considera espai agrari i els usos i les intervencions que s'hi porten a terme, de manera que quedi protegit de les activitats urbanístiques i pugui continuar desenvolupant la seva tasca productora d'aliments.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada