La CUP veu al pacte 'Camp de Valls' una aposta per la logística que genera baixa ocupació

La CUP de Valls considera que el pacte 'Camp de Valls – Parc Industrial de l'Alt Camp', signat el 12 de gener per dotze municipis de l'Alt Camp, "és el mirall de la política industrial que vol aplicar l'Ajuntament de Valls, feta extensiva a tota la comarca". Consideren que, tal com ja s'ha vist en les darreres actuacions del govern en aquest sentit, volen fer de Valls i la comarca de l'Alt Camp el pol logístic del Camp de Tarragona, amb les conseqüències que això suposa.

Els cupaires consideren que aquest clúster industrial genera més inconvenients que beneficis, ja que l'alta ocupació del territori que provoca va acompanyada de pocs llocs de treball i, sovint, de condicions laborals precàries. La formació també constata que ja s'ha pogut apreciar un augment significatiu del trànsit de camions amb la implantació d'IKEA al polígon industrial de Valls. Per això, consideren que el projecte del 'Camp de Valls' pot accentuar encara més aquest fet.

A la vegada, la CUP creu que aquest projecte pot entrar en contradicció amb la promoció de la plana de secà com a espai de creació econòmica. En aquest sentit, traslladen que cal reivindicar els valors paisatgístics de la comarca, conjuntament amb unes activitats econòmiques que es poden mantenir i que s'han de potenciar, com poden ser l'agricultura o l'agroturisme.

La formació, no obstant això, veu en el pacte entre ens públics i privats una oportunitat a l'hora de demanar la corresponsabilitat econòmica de les empreses, tant pel que fa al manteniment de les infraestructures ja existents com per la creació de noves infraestructures. En contraposició a aquest projecte, la CUP veu necessari, tal com ha transmès públicament i amb les esmenes presentades als pressupostos del 2017, apostar per una política pública de promoció econòmica que cerqui la promoció d'indústries creadores de valor, tant per la seva càrrega social com pels llocs de treball creats.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada