La CUP de Valls denuncia a la Generalitat el mal estat de l'edifici de l'Antic Estudi del Call

La Crida per Valls-CUP ha presentat per Registre d'Entrada a la Generalitat una denúncia sobre el mal estat de conservació de l'edifici conegut com a Antic Estudi, situat al carrer de l'església del barri jueu de Valls. L'edifici conté un escut heràldic protegit, l'escut dels masdovelles és un Bé Cultural d'Interés Nacional (BCIN) i com a tal ha d'estar ben conservat. Donat que un escut no pot mantenir-se sense l'estructura immoble que el sustenta, afegeix la formació, aquesta protecció comporta per se la protecció de l'immoble conegut com a l'Antic Estudi.

La CUP recorda que existeix un Decret de Protecció d'Escuts, emblemes, pedres heràldiques, rollos de justícia, creus de terme i similars, on s'estableix que la cura d'aquestes peces i monuments queda encomanat als ajuntaments, els quals seran responsables de la seva vigilància i conservació, i ha de posar en coneixement de la Direcció General de Belles Arts qualsevol infracció de les normes vigents sobre la matèria, a fi que per la mateixa, es puguin dictar les resolucions pertinents, sense perjudici que en els casos d'urgència s'adopten provisionalment pels propis Municipis les mesures de seguretat i precaució que estimin oportunes.

Segons la CUP, l'Ajuntament de Valls ja ha mostrat el seu interàs en protegir aquest immoble, tot i que aquesta voluntat, per ara, no porta aparellada cap acció de conservació. Segons el POUM, aprovat provisionalment i pendent d'aprovació definitiva, l'edifici ha de tenir una protecció de Bé Cultural d'Interès Local (BCIL). La intenció del POUM de Valls és protegir la volumetria general de l'edifici i la seva envolvent. Es protegeix íntegrament la cantonada de carreus i l'escut dels Masdovelles (BCIN). Es vol protegir també el formalisme arquitectònic de la façana al carrer de l'Església. En el mateix POUM expliquen que no s'ha pogut accedir a l'interior pel que es desconeix si hi ha elements de valor.

Actualment l'edifici es troba en un mal estat visible des de l'exterior. L'arrebossat de la façana ha caigut caigut i la porta apedaçada, tot i ser una peça catalogada com a bé cultural situada a la zona del call jueu de Valls. Per aquest motiu, la CUP  ha sol·licitat a la Generalitat que s'obri expedient per a la correcta valoració de l'estat de l'immoble i en base a aquesta valoració s'iniciïn, amb la màxima celeritat possible, les tràmits necessaris per a la correcta conservació i bon estat de l'edifici, en base a la seva catalogació com a BCIL, i parcialment com a BCIN. (Foto: CUP Valls).
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada