La Cultural Jordi Francolí de l'Espluga organitza tallers d'iniciació a la glosa i als balls folk

La Cultural Jordi Francolí presenta un nou cicle cultural i musical per aquest hivern, al voltant de la cançó improvisada i els balls folk. Amb la col·laboració de l'Associació Bocafoscant, membres de l'Associació Balls a Plaça de Tarragona, el grup Folkatr3s i músics i balladors d'arreu del país presenten una proposta que vol esdevenir un impuls d'aquests dos estils de cant i ball en format de taller.

La primera sessió de glosa, diumenge 15 de gener, anirà dedicada a la cançó improvisada, a càrrec d'Alexandre Bonanit de l'Associació Bocafoscant. Es farà una introducció a la glosa i els diferents estils que hi ha arreu dels Països Catalans. Donant a conèixer com s'estructura i proposant diferents exercicis per poder aprendre a glosar, treballant la rima, la mètrica, les idees i les normes.

En una segona sessió, diumenge dia 29 de gener, que serà d'aprofundiment, intervindrà Laia Pedrol explicant la cançó de pandero a la Conca de Barberà i la part de melodia de la glosa. Sense perdre de vista altres tonades d'arreu del territori com les nyacres de l'Empordà, els garrotins de Lleida, les corrandes de la Catalunya central, les jotes de l'Ebre, les albades del País Valencià, o el glosat mallorquí. Només podran participar en aquesta sessió les persones que han assistit a la primera sessió.

Les sessions de glosa es duran a terme a la Sala de les Corts Catalanes del Claustre de Sant Francesc a Montblanc. Amb una durada de 2 hores, de 6 de la tarda a les 8 del vespre, i amb un donatiu de 2 euros per taller.

Els tallers de balls folk, seran impartits per Gerard Torres i Anna Guasch, membres de l'Associació Balls a Plaça de Tarragona i components del grup Folkatr3s. En una primera sessió el diumenge dia 22 de gener, oferiran un taller on els participants s'iniciaran en els balls de grup i de parella més habituals: xotis, masurques, cercles, xampanyes, ball pla i moltes altres danses i balls d'altres indrets de Catalunya, Euskal Herria, d'arreu d'Europa i la Mediterrània.

La segona cita dels tallers de balls folk, el diumenge 12 de febrer, anirà dedicada a la jota. Serà un taller d'introducció a un dels gèneres de dansa d'arrel dels Països Catalans, la jota, declarada dansa d'interès nacional el 2010 per part del Consell de Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat de Catalunya. La sessió serà impartida pel grup CARROLL format per Xavi Bordera, músic, i Albert Margalef, ballador de dansa tradicional, ambdós membres de diverses formacions de música i de dansa tradicional.

Les sessions de balls folk i jota seran a la Sala Llucià Navarro del Casal l'Espluga de Francolí. Amb una durada de 2 hores de dos quarts de 6 de la tarda a dos quarts de 8 del vespre, i també amb un donatiu de 2 euros per taller.

Aquest cicle d'hivern vol ser un punt d'inici, per a fer néixer a la Conca de Barberà l'interès per la cançó improvisada i els balls folk. La Cultural Jordi Francolí treballa en aquest sentit per a mirar d'articular, crear i sumar-se a les xarxes ja existents al país, creant a la Conca grups que promoguin aquests estils musicals i de dansa. El formulari d'inscripció es pot trobar en aquest enllaç.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada