La Capella de Sant Roc de Valls inaugura aquest dissabte en nou cicle d'exposicions

El nou cicle expositiu de la Capella de Sant Roc de Valls, que anirà a cura de Pilar Bonet, obre portes aquest aquest dissabte, 28 de gener, a la 1 del migdia, amb la inauguració de la primera obra Cosmogonia (Pantocrator), que anirà seguida de sis intervencions més, totes elles a l'absis de la capella, entre gener de 2017 i juliol de 2018. La primera acció anirà a càrrec del col·lectiu Obras Social Son Goku.

L'actual cicle d'exposicions presentarà set artistes i incideix a l'escenari absidal de la sala per tal de treballar la pintura, el dibuix i el text en noves inscripcions i missatges de caràcter crític. L'absis és una estructura arquitectònica de gran valor icònic, un espai diferencial que en la tradició litúrgica acull elements decoratius en diversos llenguatges i gèneres: retrat, paisatge, text, icones, ornamentació geomètrica, elements simbòlics o escenes historiades.

Els treballs descodifiquen missatges, alteren narratives, juguen amb les lectures visuals o plantegen la seva desobediència. Les obres es podran veure en directe ja durant les sessions de treball mural, en horari predeterminat, per poder observar la tècnica i els recursos del treball, i també per a tenir l'ocasió de parlar directament amb l'artista. Aquestes sessions estaran destinades al conjunt de la ciutadania de Valls, grups escolars, tallers d'art i artesania, etc.


La comissària del cicle, Pilar Bonet, és historiadora, crítica d'art i professora d'art i disseny contemporani a la Universitat de Barcelona i la Universitat Ramon Llull. Imparteix cursos i tallers en diferents màsters i seminaris dedicats a l'art actual, la crítica i la curadoria d'exposicions. Com a investigadora i crítica d'art ha treballat a l'entorn dels estereotips de gènere als museus, l'art urbà i l'activisme polític, les relacions entre l'art i el disseny, la creativitat visionaria, les edicions d'art actual i tot allò que ocupa els espais colaterals de la historiografia més ortodoxa. Col·labora en diferents revistes i edicions d'art. Forma part de l'associació ACM, és presidenta de l'associació Josefa Tolrà i codirectora del projecte Arts Coming.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada