Es registra un augment del nombre de visitant a l'Espluga de Francolí durant l'any 2016

Els museus municipals de l'Espluga de Francolí han aconseguit incrementar, aquest 2016, el nombre de visitants respecte l'any 2015. En concret, les Coves de l'Espluga han obtingut 49.200 visites, cosa que suposa 2.900 persones més que l'any anterior, un 6.32%, i el Museu de l'Aiguardent Fassina Balanyà ha arribat a les 4.500 persones, 1.300 més que l'any 2015, un increment del 41.04%.
                   
L'any 2016 també ha suposat la posada en marxa de la Ruta Templera i Hospitalera per l'Espluga, amb una visita a 18 punts del municipi, 5 dels quals són amb ulleres de realitat virtual i augmentada i 5 punts més són amb audiovisuals amb la tecnologia més avançada.  Des del mes d'abril que es va posar en funcionament la Ruta, més de 1.000 persones han gaudit ja d'aquesta visita tan innovadora. Cal apuntar que l'anunci publicitari per difondre i donar a conèixer aquest recurs turístic tan singular va obtenir el premi Jordi Cartanyà, atorgat per la Diputació de Tarragona.

Els col·lectius que més han incrementat les visites a les Coves corresponen al segment de grups i de visites a la Ruta d'Espeleologia. També han incrementat les visites de famílies i sobretot de les activitats escolars relacionades amb els tallers de prehistòria a la Cova del Castell.

En el cas del Museu de l'Aiguardent Fassina Balanyà els increments s'han centrat en el segment de famílies i de visites en grup. En aquest museu cal destacar l'augment que s'ha produït en la despesa per visitant a botiga, on s'ofereixen licors artesanals elaborats a l'Espluga de Francolí, que s'ha vist incrementat respecte l'any anterior en un 51,00%.


Les expectatives de cara a aquest 2017 són optimistes ja que serà l'any que la Ruta Templera i Hospitalera podrà funcionar a ple rendiment i gaudirà d'una promoció específica per donar-la a conèixer al públic català. La gran novetat d'incorporar a la visita unes ulleres de realitat virtual i augmentada ha de fer atraure els visitants que en aquests moments visiten l'Espluga de Francolí perquè és un element molt innovador i amb poquíssims llocs a Catalunya que ofereixin aquest servei. Els responsables del turisme municipal esperen que aquest sigui un reclam turístic que consolidi i incrementi el públic potencial i efectiu en el futur.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada