Es manté estable el 2016 el nombre de visitants que fan el GR175 de La Ruta del Cister

Segons l'última lectura dels ecocomptadors instal·lats al GR175 de La Ruta del Cister, durant l'any 2016 hi han transitat un total d'11.328 persones, dades que es mantenen respecte l'any anterior, amb una mitjana diària de 4 persones, i una mitjana mensual de 135 persones. Segons la modalitat, 9.759 l'han fet a peu i 1.569 en BTT. Segons el sentit de la marxa, el 68% dels usuaris l'han fet en el sentit de Santes Creus-Vallbona-Poblet-Santes Creus. Els mesos més transitats durant l'any 2016 han estat octubre, març, maig i abril respectivament; i els mesos de juliol i novembre són els menys transitats. I, finalment, el dia amb més trànsit és el diumenge i els dies 17 d'abril, 1 de maig i 19 de novembre.

El carnet 6T ofereix descomptes i avantatges als usuaris en els establiments al pas del GR175. Amb el carnet 6T segella't, l'usuari rep el diploma 6T que acredita que ha completat el sender i una enquesta. Durant l'any 2016, es van vendre un total de 322 carnets 6T, 184 menys que l'any anterior i es van rebre 109 carnets 6T completats, 42 menys que l'any anterior. Dels 109 diplomes 6T enviats i, per tant, enquestes 6T enviades, s'han rebut un total de 38 enquestes, la qual cosa representa el 35 % del total de les enquestes.

Segons els ecocomptadors, les enquestes i els carnets 6T, el perfil del visitant que es passeja pel GR175 La Ruta del Cister té entre 25 i 65 anys, aquests són catalans procedents de les comarques Barcelona i de Tarragona. La gran majoria el fan a peu i hi dediquen entre 3 i 5 dies a fer el sender, i els que ho fan en bicicleta de muntanya hi dediquen una mitjana de 2 dies. Un nou indicador permet saber des d'on els usuaris inicien i acaben el recorregut, el 37% ho fan des de Santes Creus i el 32% des de Montblanc.

Els serveis més utilitzats pels enquestats són els allotjaments i els restaurants, i cada cop són més els que utilitzen el servei de transferiment de maletes i l'assessorament a l'hora de planificar el recorregut amb els tècnics de La Ruta del Cister. Més de la meitat dels enquestats diuen que troben a faltar més allotjaments i especialitzats per senderistes i cicloturistes, i més comerços oberts, alguns trams en BTT amb dificultat alta, també manifesten que l'estat d'alguns camins no és molt bo i han conegut el sender a través dels amics o del web de La Ruta del Cister; i el que més els ha agradat és la tranquil·litat, la varietat de paisatges canviants, els pobles que travessa el sender i, sens dubte, els monestirs.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada