ERC d'Alcover portarà al Ple la millora de les condicions del subministrament elèctric

ERC d'Alcover plantejarà la millora de la qualitat del subministrament elèctric a diversos punts del municipi al Ple que es farà aquest divendres, 13 de gener, a les 7 de la tarda. Els republicans han rebut queixes per part de veïns de talls de subministrament, que afectarien reiteradament determinats carrers, especialment quan plou o fa vent, provocant tota mena d'afectacions, des de  pèrdua de dades en ordinadors, aturada de maquinària o bloqueig de portes automàtiques fins a la simple però molesta aturada de despertadors. Un altre problema relacionat amb la meteorologia és el dels pics de tensió que s'introdueixen a la xarxa elèctrica durant les tempestes i que danyen els aparells electrònics domèstics o industrials.

Esquerra no arriba fins al punt d'afirmar que la xarxa elèctrica d'Alcover estigui globalment en mal estat. El regidor Josep Maria Flores ha assenyalat que calen més dades per conèixer la intensitat i l'abast de les incidències, i proposa que sigui l'Ajuntament qui recopili aquestes dades. La idea d'Esquerra és que l'Ajuntament creï un registre d'incidències elèctriques, que s'aniria omplint amb la col·laboració dels vilatans. Cada cop que es patís un tall de llum, es convidaria als afectats a deixar-ne constància per telèfon, per correu o a través de l'aplicació mòbil municipal. Periòdicament, els tècnics municipals revisarien les dades per identificar els carrers anormalment afectats i mirar de relacionar les anomalies amb causes concretes com ara un cablejat aeri en mal estat.

A partir d'aquestes dades, l'Ajuntament faria arribar les corresponents reclamacions a Endesa. Segons Flores, "cada cop que se'n va la llum produeix un gran perjudici, però com que queda repartit entre molts usuaris, difícilment es prendran la molèstia de presentar una reclamació a Consum". ERC d'Alcover creu que l'Ajuntament ha de liderar aquestes reclamacions, en el seu doble paper de defensor dels vilatans i de principal consumidor elèctric del poble.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada