El bon temps porta més de 35.000 persones a la Gran Festa de la Calçotada de Valls

Més de 35.000 persones, un total de 60.000 calçots venuts per l'organització, sense sumar els comercialitzats pels comerços i restaurants, una setantena de voluntaris i mig centenar de mitjans de comunicació. Són algunes de les xifres que donen dimensió a la Gran Festa del Calçot que aquests diumenge, 29 de gener, com cada darrer diumenge de gener, ha organitzat la ciutat de Valls. Un esdeveniment que cada cop atrau més visitants d'arreu del món.

Tant és així que, enguany, un operador turístic de Tòquio ha organitzat un paquet que incorporava l'assistència a la festa. I a les terrasses i sota el sol del Pati vallenc se sentia parlar anglès, francès o japonès, però també mandarí, gaèlic, flamenc. való, neerlandès o coreà.

De fet, al Concurs de menjar calçots ha comptat amb un participant alemany que s'ha desplaçat a la capital de l'Alt Camp expressament per participar a la competició. Una prova que ha guanyat el barceloní David Adelantado Mach endrapant un total de 295 calçots, més de dos quilos i mig de cebes dolces. Una quantitat força espectacular però que encara queda encara lluny del rècord que ostenta un amic seu, el també barceloní Adrià Wegrzyn, que l'any 2014 va aconseguir menjar fins a 3 quilos i 830 grams de calçots.

"La jornada ha estat un èxit i només cal veure els comerços i els restaurants com estan", explica Rafael Castells, secretari de la Cambra de Comerç de Valls, entitat organitzadora de l'esdeveniment. En aquest sentit, es considera que en una sola jornada es poden haver consumit més de 100.000 unitats. "I aquest és l'objectiu", conclou Cartells. Sols cal veure el tragí del carrer de la Cort per constatar que la Gran Festa de la Calçotada, i la temporada de calçotades en general, suposa una important injecció econòmica per a la ciutat i l'Alt Camp en ple finals de gener, un mes econòmicament desagraït. "Això es fa cada diumenge?", preguntava una turista xinesa a una cambrera. "Tant de bo!", li responia.

El moviment de persones al pinyol de la capital vallenca comença a primera hora al matí, amb la demostració de la cuita dels ceballots a la plaça de l'Oli i el concurs de cultivadors i d'elaboració de salsa a la plaça del Blat. El jurat del concurs de cultivadors de calçots ha comptat en aquesta edició amb la participació de la cuinera Ada Parellada, que a més ostenta enguany el títol d'ambaixadora de l'autèntica calçotada.

Jordi Rovira Fortuny, de Torredembarra, s'ha endut el primer premi dels conreadors i Laura Bonet Portas, de Valls, ha estat guardonada per l'elaboració de la millor salsa. Jaume Papió, de Reus, també ha estat reconegut per presentar una mota de 21 calçots uniformes i amb qualitat per a la seva comercialització.

Al costat d'això, cada any s'incorporen noves propostes i aquest no n'ha estat l'excepció. Per als més petits, s'ha ideat un joc de taula sobre el calçot, impulsat per la IGP Calçot de Valls, que es podrà adquirir en endavant a les cooperatives agrícoles. Però també han aparegut salses de calçot destinades a les persones que tenen una intolerància al gluten o la fruita seca. (Foto: El Punt Avui / JC León).
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada