CUP, SI i ERC demanen que el Portal de la Transparència d'Alcover inclogui tots els continguts

La CUP, Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i ERC volen que el Portal de Transparència de l'Ajuntament d'Alcover publiqui tots els continguts que la llei exigeix. Aquest portal va ser creat a conseqüència de la llei catalana de transparència, aprovada a finals de 2014. La llei recorda que les dades de les administracions públiques són també públiques i estableix quines i de quina forma s'han de publicar perquè siguin fàcilment consultables per la ciutadania.

La implantació de la llei s'ha anat fent de manera desigual, segons mostra l'observatori InfoParticipa, un projecte de la Universitat Autònoma de Barcelona per supervisar quines de les 52 informacions obligatòries estan sent publicades correctament pels ajuntaments catalans. Així, a mitjan de 2016 només 23 municipis catalans complien amb el 100% de la llei, tot i ser plenament aplicable des de desembre de 2015.

A març de 2016, el portal de transparència d'Alcover contenia només el 48% de dades que li correspondria mostrar. Les mancances corresponien a diverses temàtiques. En relació amb l'alcalde i els regidors, falta publicar-ne les retribucions, les declaracions de béns i activitats i l'agenda institucional de l'alcalde, així com el pla de govern o pla estratègic. També manca informació sobre l'activitat de l'oposició i sobre els òrgans de participació ciutadana: reglament de participació, actes de reunions participatives...

Finalment, l'àmbit en què les mancances eren més destacades era el de la gestió econòmica, en el qual s'ha anat progressant durant l'any 2016, amb la publicació de documents comptables i dades de contractes i convenis, però encara es troben a faltar documents obligatoris com la relació de llocs de treball i retribucions del personal, la llista complerta de proveïdors i documentació de tots els contractes, o el període mitjà de pagament als proveïdors.

Els tres grups de l'oposició demanen l'equip de govern d'Alcoverencs pel Canvi un calendari de treballs que garanteixi que durant l'any 2017 es completaran els continguts mínims del Portal de Transparència que encara hi falten. Des d'Esquerra consideren que "ja que no serem dels primers pobles a complir la llei, al menys que no siguem els últims". Per part de la CUP, afirmen que "la gent té dret a saber el que passa a l'Ajuntament, per això cal facilitar l'accés a tota la informació". Tots tres partits reclamen que com a mesura simbòlica es pengin immediatament al Portal de Transparència les retribucions de l'alcalde i els regidors, una mesura simbòlica que ja havia estat demanada per Solidaritat en una moció el març de 2016, que fou rebutjada aleshores per la majoria absoluta d'Alcoverencs pel Canvi.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada