Agricultura abona tot l'ajut del 2015 de compensació a zones amb limitacions naturals

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha ingressat 3.769.014 euros corresponents al segon pagament de l'ajut de compensació a les zones amb limitacions naturals o altres limitacions especifiques. A l'Alt Camp, s'han abonat 29 expedients, el que suposa 32.130,79 euros, mentre que a la comarca de la Conca de Barberà s'han abonat 225 expedients per un total de 501.942,36 euros. D'aquesta manera, s'abona el 100% d'aquest ajut corresponent a la campanya 2015. El primer pagament es va fer efectiu el 23 de setembre.

Aquest ajut és cofinançat, a banda del Feader, pel Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient (Mapama).  Per tal de poder completar el pagament fins el 100% de l'import i tenint en compte que el Mapama no va lliurar més fons en termini per efectuar el pagament, el DARP es va fer càrrec del segon pagament del 32% restant junt amb el fons Feader.

L'objectiu d'aquesta línia d'ajuts és assegurar un ús continuat de les terres agràries, contribuir al manteniment d'una comunitat rural viable, que possibiliti la conservació del camp, així com mantenir i fomentar sistemes agraris sostenibles amb especial consideració a les exigències mediambientals. Per això, es compensen els costos addicionals i les pèrdues de renda per la realització de l'activitat agrària en les zones amb limitacions naturals o altres limitacions específiques. Els pagaments es concedeixen als agricultors que es comprometin a dur a terme la seva activitat agrària en les zones amb limitacions naturals o altres limitacions específiques designades.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada