Vila-rodona aprova l'ordenança que regirà el mercat setmanal de marxants a la vila

L'Ajuntament de Vila-rodona ha aprovat definitivament l'ordenança que regirà el mercat setmanal de marxants al municipi. Entre els preceptes que recull el reglament s'estableix el dia de venda en els dimarts no festius de l'any, amb periodicitat setmanal, entre les 8 del matí i les 2 del migdia a la plaça dels Arbres. En aquest marc horari, el Consistori situa el muntatge del mercat des de les 8 del matí i fins a les 9 del matí, hora en què es preveu que s'iniciï la venda, i la càrrega del gènere i el desmuntatge entre la 1 i les 2 del migdia, tot i que es dóna un marge d'un quart d'hora addicional en cas de necessitat.

L'ordenança fixa, també, el nombre màxim de parades i autoritzacions, que serà de 15 entre alimentació, roba i altres, i la separació dels mòduls de les parades haurà de ser de mig metre. Per evitar problemes de circulació de persones per l'espai determina que s'hauran de preservar els portals dels habitatges i les entrades dels comerços lliures d'obstacles. El permís per instal·lar una parada al mercat setmanal tindrà una durada mínima de 15 anys a Vila-rodona i serà prorrogable, si se sol·licita, per períodes idèntics. Per a aconseguir una nova autorització o cobrir vacants caldrà passar per un procediment de selecció de concurrència pública competitiva, sense cap avantatge per a les persones vinculades als paradistes que cessin la seva activitat. 

L'Ajuntament també estableix que els titulars de les parades podran disposar d'un període de vacances no superior a 4 dies de mercat a l'any, que s'hauran de comunicar amb 15 dies d'antelació a les oficines municipals. A més, quan el titular de la parada no pugui portar a terme l'activitat per malaltia o vacances ho haurà de notificar i haurà de donar a conèixer la persona que exercirà l'activitat en el seu lloc. Finalment, l'ordenança també incorpora un règim sancionador per les infraccions comeses pels titulars dels llocs de venda, suplents i assalariats, que diferencia entre lleus, greus i molt greus.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada