Un centenar d'explotacions del Camp de Tarragona reben ajuts de competitivitat agrària

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha iniciat el pagament de 23.347.074 euros corresponents als ajuts a la competitivitat agrària. Un total de 1.147 explotacions catalanes es beneficiaran d'aquests ajuts, que estan associats al Contracte Global d'Explotació (CGE) corresponents a la convocatòria 2015, de les quals 111 corresponen a la demarcació de Tarragona. En total, aquestes 111 explotacions rebran 1.874.461 euros

Els ajuts a la competitivitat agrària comprenen els ajuts a la primera instal·lació de joves agricultors, a la millora de la competitivitat de les explotacions agràries, a la  mitigació del canvi climàtic en les explotacions agràries i a la diversificació agrària. Aquests ajuts tenen caràcter de cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (Feader) que participa en un 43% del finançament i s'emmarquen en el PDR2014-2020.

Amb el pressupost d'aquest any 2016 es dóna suport a la totalitat de les instal·lacions de joves i una part de les inversions sol·licitades i aprovades de la convocatòria 2015. D'aquesta mateixa convocatòria resten pendent de pagament projectes previstos per a les anualitats pressupostàries 2017 i 2018.

Amb l'objectiu de fomentar la creació d'empreses agràries viables per part de persones joves, el DARP va concedir l'any 2015 a 775 joves emprenedors l'ajut a la primera instal·lació. Un cop comprovada la viabilitat i el compliment dels requisits de 712 projectes, els beneficiaris han rebut enguany el primer pagament corresponent al 50% de l'ajut, per un import superior a 10 milions d'euros.   Pel que fa a l'ajut a la millora de la competitivitat de les explotacions agràries, en aquest any 2016, el DARP ha pagat una subvenció per un import superior a 10 milions d'euros a 301 titulars d'explotació, els qual han realitzat una inversió de 20 milions d'euros.

Pel que fa a l'ajut a la mitigació del canvi climàtic en les explotacions agràries un total de 108 explotacions han rebut 2 milions d'euros, els quals han suposat una inversió de 4 milions d'euros. Finalment, 26 explotacions agrícoles s'han beneficiat de l'ajut a la diversificació agrària. Dotat amb gairebé 1 milió d'euros, ha suposat una inversió de quasi 2,3 milions d'euros en activitats que aporten rendes complementàries a l'explotació.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada