Solivella fa una ordenança perquè els ciutadans puguin pagar deutes fent treballs socials

L'Ajuntament de Solivella ha aprovat una ordenança que estableix un seguit de mesures perquè els ciutadans puguin liquidar els deutes que tenen amb la hisenda municipal a través de treballs a benefici de la comunitat. "Donada l'actual conjuntura econòmica, alguns subjectes passius no poden fer front al pagament de deutes municipals, per la problemàtica socioeconòmica i familiar que origina l'abonament en metàl·lic de determinats deutes municipals, pel que aquest ajuntament preveu amb aquesta ordenança l'execució alternativa mitjançant la realització de treballs en benefici de la comunitat", assenyala l'exposició de motius de l'ordenança.

L'Ajuntament de Solivella sustenta la mesura en base a la legislació vigent que atorga als ajuntament la competència de substituir determinats deutes municipals per l'execució o desenvolupament de treballs en benefici de la comunitat. D'aquesta manera, estableix un mecanisme que, sempre amb el consentiment de la persona sancionada, aquesta pugui fer front als deutes municipals amb una prestació personal amb "un treball d'interès col·lectiu", la qual cosa pot ser "especialment favorable per a certs col·lectius, especialment aquelles persones amb escassos recursos econòmics que es troben subjectes a la responsabilitat administrativa sancionadora".

L'ordenança només serà d'aplicació a les persones empadronades al municipi de Solivella que no puguin fer front al pagament d'un deute municipal, previ informe tècnic dels Serveis Socials municipals. Aquests, podran fer tasques a arxiu, biblioteca i museus; manteniment i reparació de mobiliari urbà, obres a escoles municipals, parcs, jardins i boscos o qualsevol altre servei o equipament municipal anàleg als citats anteriorment.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada